Guvernul a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Electroputere Craiova si a optat pentru alta strategie de privatizare a societatii, avand in vedere interesul investitorilor d
Guvernul a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Electroputere Craiova si a optat pentru alta strategie de privatizare a societatii, avand in vedere interesul investitorilor de a prelua doar o parte din sectiile uzinei. Decizia a fost aprobata ieri de Executiv, printr-o Hotarare care prevede ca potentialilor ofertanti le vor fi restituite integral sumele platite pentru dosarul de prezentare, garantia de participare si taxa de acces in societate. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a explicat decizia prin situatia economico-financiara dificila a societatii, precum si prin interesul unor investitori de prestigiu "doar pentru anumite module functionale ale Electroputere". "Actul normativ initiat de AVAS reprezinta primul pas al schimbarii strategiei de privatizare a Electroputere Craiova", a spus oficialul guvernamental. Una dintre variantele luate in calcul va fi lansarea la privatizare a companiei din Craiova pe sectiile de productie, toate incercarile precedente bazandu-se pe o strategie de trecere in proprietate privata a Electroputere ca intreg.
AVAS a incercat in mai multe randuri sa privatizeze societatea, insa toate tentativele au esuat. La ultima initiativa, un numar de cinci potentiali ofertanti au cumparat dosarele de prezentare si urmau sa depuna ofertele finale. Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de patru ori, la solicitarea potentialilor cumparatori, ultima data pentru 17 februarie. "Firmele care au cumparat dosarele de prezentare sunt Grup Feroviar Roman Bucuresti, A5 Invest SRL Caransebes, Grup Energetic Tender, Asociatia Salariatilor Electroputere si firma Bharat Heavy Electricals Ltd. din India", au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate procesului de privatizare. AVAS a anuntat, in noiembrie 2005, ca doreste sa vanda prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 62,8% din capitalul social al Electroputere. Societatea din Craiova activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12,4 milioane de lei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.