"Sunt cetatean roman casatorit cu o basarabeanca de cinci ani. Am depus actele in 2002 de acordare a cetateniei si pana acum nici macar nu a intrat dosarul la verificat. Tin sa specific ca in afara faptului ca este casatorita cu un cetatean roman, av
"Sunt cetatean roman casatorit cu o basarabeanca de cinci ani. Am depus actele in 2002 de acordare a cetateniei si pana acum nici macar nu a intrat dosarul la verificat. Tin sa specific ca in afara faptului ca este casatorita cu un cetatean roman, avem un copil de trei ani, sotia este bursier al statului roman, face doctorat si rezidentiat, e preparator universitar, a facut liceul in Romania si am adus acte doveditoare ca este rezidenta in Romania din 1992 (!).
Cand am mers la Bucuresti - aceeasi poveste: ca mai dureaza cativa ani. Sunt curios daca legislatia europeana interzice sotiei sa aiba aceeasi cetatenie cu sotul sau de ce ii trebuie viza sa stea impreuna cu copilul si cu sotul ei. Mi se pare o ineptie.
In acelasi timp, pentru o anumita suma de bani plasata unde trebuie iti vine cetatenia mai repede. Nu am vrut sa o dau, nu pentru ca nu o am, dar poti sa o dai degeaba. Exista mai multe cazuri de casatorii mixte in aceeasi situatie.
Daca sotia mea era de alta nationalitate banuiesc ca se putea, statul roman are grija de toata lumea, numai de romani nu. Preocupat sa faca sluj in fata oricui uita ca el este garantul sigurantei cetatenilor sai. Banuiesc ca mai repede pot sa dobandesc eu alta cetatenie decat un roman sa obtina cetatenie romana..."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.