PD este impotriva migratiei politice, insa actualele legi permit traseismul politic, iar PD se adapteaza la aceasta situatie, a declarat liderul democratilor Radu Berceanu (foto) ieri, intr-o conferinta de presa. Daca membrii legislativului "tot pot
PD este impotriva migratiei politice, insa actualele legi permit traseismul politic, iar PD se adapteaza la aceasta situatie, a declarat liderul democratilor Radu Berceanu (foto) ieri, intr-o conferinta de presa. Daca membrii legislativului "tot pot sa treaca de la un partid la altul si tot raman parlamentari, noi ne adaptam la situatia de pe teren. Nu putem fi niste idealisti", a sustinut Berceanu, explicand afilierea recenta a trei deputati fosti PRM la grupul parlamentar al democratilor. De asemenea, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca partidul nu a aplicat politica racolarii de primari si parlamentari apartinand altor formatiuni politice, amintind ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost independent inainte de a fi acceptat in PD. In ce priveste trecerea celor trei deputati la PD, Videanu a precizat ca "la nivel parlamentar, constitutional si statutar, parlamentarii independenti se afiliaza unui grup in ideea de a se manifesta". El a mai mentionat ca la inceputul anului trecut, PD a anuntat un moratoriu de sase luni, perioada in care nu a primit noi membri in partid care proveneau de la alte formatiuni politice, "tocmai in ideea de a putea analiza toate aceste atitudini ale unor colegi". Referitor la initiativa legislativa a democratilor care prevedea pierderea mandatului de parlamentar in cazul migratiei politice, presedintele executiv al PD a afirmat ca, din informatiile pe care le are de la juristi, o astfel de masura ar fi anticonstitutionala. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.