Steaua a plecat ieri spre Mierlo, o localitate olandeza in care va pregati meciul de miercurea viitoare, cu SC Heerenveen, din 16-imile de finala ale Cupei UEFA. Antrenorul Cosmin Olaroiu anuntase inca de duminica, la revenirea din cantonamentul din
Steaua a plecat ieri spre Mierlo, o localitate olandeza in care va pregati meciul de miercurea viitoare, cu SC Heerenveen, din 16-imile de finala ale Cupei UEFA. Antrenorul Cosmin Olaroiu anuntase inca de duminica, la revenirea din cantonamentul din Cipru, ca ia in calcul posibilitatea plecarii cu multe zile inainte de meci, din cauza frigului si a terenurilor proaste de antrenament. Inainte de decolare, tehnicianul ros-albastrilor a dezvaluit ca a primit ajutoare importante in vederea intalnirii cu echipa olandeza. "Am discutat mult cu Ioan Andone, o sa mai vorbesc cu el zilele acestea. Mi-a dat materialele pe care le-a avut inainte de meciul Dinamo - Heerenveen de la Bucuresti. Foarte bune, foarte folositoare", a spus Olaroiu.
El a afirmat ca nu poate face o comparatie intre intalnirea dintre Dinamo si Heerenveen si partidele pe care le va sustine Steaua impotriva aceleiasi echipe, deoarece "cainii rosii" au jucat intr-o grupa, iar ros-albastrii vor avea o "dubla" eliminatorie, plus ca Heerenveen a ramas fara doi jucatori de baza, Huntelaar si Samaras. "Mergem sa castigam, dar ca sa castigam trebuie sa inscriem gol sau goluri. Asta este ideea cu care plecam la drum. Pentru noi este important sa luam o optiune de calificare inca din prima mansa", a spus Olaroiu. Antrenorul Stelei a punctat si dezavantajele echipei sale in fata olandezilor. "Ei joaca in campionat, au un alt tonus, un alt ritm de joc, dar sper ca meciurile disputate in Cipru cu adversari foarte puternici sa ne ajute, iar valoarea superioara a echipei noastre sa compenseze diferenta de jocuri in picioare", a mentionat antrenorul stelist. Olaroiu a comentat si plecarile de la Heerenveen. "Huntelaar a marcat 17 goluri pentru ei, era un jucator important, foarte abil. In ceea ce-l priveste pe Samaras, el a jucat mai putin. Titular de baza era Nilsson, care este intr-o forma foarte buna, marcand patru goluri in ultimele meciuri, desi a fost mai mult timp accidentat".
"Ar fi o rusine sa nu putem juca pe National"
Olaroiu a vorbit ieri, pe Aeroportul "Henri Coanda", si despre posibilitatea ca meciul retur ca Heerenveen sa nu se poata disputa pe Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", intrucat firma care se ocupa cu renovarea arenei se afla in intarziere cu lucrarile. "Inseamna ca trebuie sa castigam prima mansa la un scor care sa ne permita sa nu jucam returul, nu? Sunt probleme organizatorice care ma depasesc, dar cred ca nu se pune problema sa ajungem in situatia sa nu putem gazdui un meci de cupa europeana. Cred ca ar fi cea mai mare rusine care s-ar putea intampla". Olaroiu a mentionat ca nu se teme de eventuale aranjamente in returul campionatului. "Pe mine ma intereseaza ca Steaua sa joace bine. Ne propunem sa mergem mai departe in Cupa UEFA si atunci vom juca din trei in trei zile. Va fi greu, dar daca Steaua va juca bine si va avea continuitate in joc nu vad de ce ne-ar interesa ce se intampla in jurul nostru", a explicat antrenorul stelist. Ros-albastrii se vor pregati la Mierlo, locul in care obisnuia Piturca sa faca pregatirea din intersezon pe cand conducea Steaua, urmand sa ajunga la Heerenveen doar in preziua jocului din Cupa UEFA. Olaroiu a deplasat in Olanda un lot de 21 de jucatori, acasa ramanand portarul Marius Toma si jucatorii Andrei Enescu, Razvan Ochirosii si Laurentiu Dinita, ultimul urmand sa ajunga la Jiul Petrosani. (B.G.)
Partida se poate juca pe National
Steaua va putea juca partida retur cu Heerenveen pe Stadionul National din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", a afirmat, intr-un comunicat, directorul general al complexului, Constantin Miclea. Responsabilii Complexului Sportiv "Lia Manoliu" au dorit sa puna capat speculatiilor privind incertitudinea desfasurarii meciului dintre cele doua echipe pe Stadionul National." Lucrarile sunt in grafic, suprafata de joc fiind deja incalzita asa cum se prevazuse initial. In acest moment se fac ultimele retusuri si pregatiri la instalatiile anexa si la elementele de infrastructura, care vor fi in perfecta stare la ora desfasurarii primului meci oficial", se precizeaza in comunicat. Partida Steaua - Heerenveen, din mansa secunda a 16-imilor de finala ale Cupei UEFA, este programata pe 23 februarie, de la ora 19, pe Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.