In urma declansarii scandalului scurgerii de informatii militare secrete, la nivelul Ministerului Apararii Nationale s-au dispus masuri urgente pentru protejarea militarilor romani din teatrele de operatii din Irak si Afganistan. Potrivit unor surse
In urma declansarii scandalului scurgerii de informatii militare secrete, la nivelul Ministerului Apararii Nationale s-au dispus masuri urgente pentru protejarea militarilor romani din teatrele de operatii din Irak si Afganistan. Potrivit unor surse neoficiale, Comandamentul 2 Operational din cadrul Statului Major General, cel care coordoneaza actvitatea armatei romane in misiunile internationale, a transmis ordine pentru inlocuirea rapida, acolo unde se poate, a cheilor de criptare-decriptare, parolelor si semnalelor folosite in misiunile de lupta. Totodata s-a dispus ca pe timpul executarii misiunilor in afara taberelor militare sa se acorde o atentie maxima modului cum se executa acestea.
Singurul punct sensibil pe care specialistii militari nu il pot remedia pe termen scurt este cel care priveste procedurile, modul de angajare si deschidere a focului si modificarea intregii documentatii a Bazei aeriene din Kandahar (KAF). In paralel, serviciile de informatii continua investigatiile pentru depistarea sursei care a declansat aceasta scurgere de informatii cu caracter secret de stat. (Doru DRAGOMIR)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.