Cabinetul Tariceanu se va reuni, luni dimineata, pentru a analiza amendamentele propuse de parlamentari la pachetul de legi privind reforma in domeniul sanatatii. Parlamentarii au putut sa depuna amendamente la legea reformei din sanatate, incepand d
Cabinetul Tariceanu se va reuni, luni dimineata, pentru a analiza amendamentele propuse de parlamentari la pachetul de legi privind reforma in domeniul sanatatii. Parlamentarii au putut sa depuna amendamente la legea reformei din sanatate, incepand de miercuri pana astazi la ora 14.00. Amendamentele vor fi analizate, incepand de maine de echipe ale Ministerului Sanatatii. Dupa discutarea amendamentelor in sedinta Executivului de luni, urmeaza sa fie prezentata in Parlament forma finala a proiectului de Lege privind reforma in domeniul sanatatii, cu amendamentele acceptate si lista amendamentelor respinse.
Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au stabilit, miercuri, calendarul privind procedurile parlamentare legate de asumarea raspunderii Executivului pe acest set de legi. Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu declara, in acest sens, ca parlamentarii vor trebui sa depuna, pana vineri, amendamentele lor la legile reformei din sanatate si ca, la sfarsitul saptamanii, acestea vor fi trimise la Guvern. "Guvernul isi asuma, luni, raspunderea, spune ce amendamente nu a acceptat si urmeaza trei zile pana miercuri (15 februarie-n.r.) in care se depune sau nu motiunea de cenzura", a explicat Vacaroiu. In cazul in care se va depune motiune de cenzura de catre opozitie, aceasta motiune va fi prezentata, joi, 16 februarie, in plenul Parlamentului, urmand sa fie dezbatuta de cele doua Camere legislative, pe 21 februarie. Vacaroiu a precizat ca e "mai mult ca sigur" ca PSD va depune o motiune de cenzura. Intrebat daca PSD ar renunta la depunerea unei motiuni de cenzura, in cazul in care Guvernul ar accepta amendamentele PSD la legile reformei in sanatate, Nicolae Vacaroiu a spus: "Mi-e greu sa cred ca vor accepta amendamente, pentru ca atunci dispare toata actiunea pentru care s-a facut proiectul de lege privind sanatatea."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.