Cu doar cateva zile inainte de convocarea partilor implicate la sediul FRF, in cazul transferului lui Fl. Bratu de la Rapid la Galatasaray apar fapte noi. Realitatea TV a anuntat aseara, conform unui act oficial al clubului turc, ca Gica Popescu, in
Cu doar cateva zile inainte de convocarea partilor implicate la sediul FRF, in cazul transferului lui Fl. Bratu de la Rapid la Galatasaray apar fapte noi. Realitatea TV a anuntat aseara, conform unui act oficial al clubului turc, ca Gica Popescu, in calitate de impresar, a primit suma de 1.000.000 de dolari, cash, la perfectarea transferului! In fapt, suma platita de Galatasaray si pe care clubul turc o prezinta la FIFA este de 2.750.000 de dolari, impartiti astfel: 650.000 de dolari - in contul Rapidului, 1.000.000 de dolari cash - lui Gica Popescu, 500.000 de dolari - lui Ioan Becali pentru "Becali Sport", 600.000 de dolari cash - lui Gica Popescu pentru Rapid (transa platita in conformitate cu un amendament la contract, semnat pe 5 ianuarie 2005). Presedintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, a refuzat sa comenteze subiectul. "Rapid a primit cat a trebuit din acest transfer. Este un contract intre doua firme private si nu pot sa fac publice sumele, deoarece acestea sunt confidentiale", a spus Dinu "Vama". Oficialul giulestean nu s-a aratat prea receptiv nici dupa ce a fost intrebat daca Rapid va incerca recuperarea banilor din politele de asigurare ale impresarilor. "Vom analiza aceasta posibilitate, dar nu pot da acum un raspuns", a spus Dinu Gheorghe. Ioan Becali si Gica Popescu au sustinut, dupa declansarea scandalului, ca banii au ajuns tot la Rapid, ei fiind imputerniciti in acest sens. "Am luat comision de 500.000 de dolari, din trei transferuri: Fl. Bratu, Ov. Petre si Tamas. Atat am luat eu, fratele meu si Popescu", a spus Ioan Becali.
"Baciul" se da retras
Gica Popescu a spus ca nu va ajunge luni la FRF. "Eu n-am de ce sa ma duc. Nu mai sunt impresar de 6 luni", a spus "Baciul", care se bazeaza pe faptul ca regulamentele FIFA nu prevad nici un fel de repercusiuni in cazul impresarilor care au comis nereguli, dar care nu mai au licenta. Totusi, daca Ioan Becali a renuntat de mai mult timp, adica de cand este presedinte executiv la FC Dinamo, Popescu are mai putin de patru luni de cand a plecat de la firma care se numea, la timpul respectiv, "Becali&Popescu Sport". Altfel, nici Paul Enache, presedintele executiv al Tractorului Brasov, cel care a declanasat scandulul prin cererea a 5% din transfer, ca indemnizatie de formare si promovare, nu intentioneaza sa se prezinte la FRF. "Ei au facut transferul, nu eu! Nu am nici act!", a spus Enache. Comisia federala pentru acordarea licentelor de impresari este formata din Florin Prunea - presedinte, Viorel Duru - vicepresedinte, Liana Stoicescu - membru si Carla Popescu - secretar. La comisie au fost chemati luni cei trei fosti sau actuali impresari, fratii Becali si Popescu, precum si reprezentantii cluburilor Tractorul si FC Rapid. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.