Institutul italian de Comert Exterior (ICE) in colaborare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale din Romania organizeaza saptamana aceasta, la Verona, o conferinta informativa in contextul perspectivelor aderarii tarii noastre la
Institutul italian de Comert Exterior (ICE) in colaborare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale din Romania organizeaza saptamana aceasta, la Verona, o conferinta informativa in contextul perspectivelor aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, informeaza un comunicat al ICE Bucuresti. Seminarul, intitulat "Agricultura si Dezvoltare rurala in Romania: prezent si perspective de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana", coordonat de expertul italian ICE Elisa Scelsa, abordeaza si oportunitatile de investitii ale firmelor italiene in Romania in sectorul agricol si dezvoltare rurala, in cadrul expozitiei internationale de profil intitulata Fieragricola 2006. Printre cei care si-au anuntat prezenta la manifestare se numara ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur si omologul sau, Gianni Alemanno, ministrul italian al Politicilor Agricole si a Padurilor. Din partea Institutului italian de Comert Exterior va participa ambasadorul Umberto Vattani, presedintele ICE, si Ferdinando Pastore, director ICE Bucuresti. In afara interventiilor tehnice rezervate reprezentantilor MAPDR, vor fi sustinute alocutiuni de catre reprezentantii Comisiei Europene la Bucuresti, ai Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti si ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare de la Londra. La eveniment urmeaza sa aiba loc si semnarea oficiala a Memorandumului de Intelegere intre Institutul italian de Comert Exterior si Centrul Roman de Promovare a Comertului, de catre reprezentantii celor doua organisme, prin ambasador Umberto Vattani si, respectiv, directorul general Stefan Imre. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.