Telenovela Piturca-Radoi pare sa fi ajuns la final. Dupa opt luni de acuzatii reciproce si de replici la misto, capitanul Stelei a facut o jumatate de pas inapoi si s-a facut ca-si cere scuze. A spus de cateva ori "imi pare rau", regretand faptul ca
Telenovela Piturca-Radoi pare sa fi ajuns la final. Dupa opt luni de acuzatii reciproce si de replici la misto, capitanul Stelei a facut o jumatate de pas inapoi si s-a facut ca-si cere scuze. A spus de cateva ori "imi pare rau", regretand faptul ca nu a avut nici o discutie privata cu selectionerul, ca a prelungit prea mult acest conflict si multe altele. Fanii selectionerului se vor declara nemultumiti, fiindca fotbalistul nu a spus raspicat ca a parasit baza de la Saftica fara acordul lui Piti, in timp ce sustinatorii stelistului, mult mai numerosi, vor comenta enervati, gata, domne', si-a cerut omul scuze, cheama-l la Nationala, ca are valoare. Viata va merge inainte, probabil ca Radoi va reveni sub "tricolor" cu prestatii la inaltime, dar adevarul va ramane departe de urechile suporterilor. Logic vorbind, Piti nu ar fi avut nici un motiv sa-I spuna jucatorului ca e liber sa plece din cantonament, pentru ca apoi sa-l acuze. Daca lucrurile ar fi stat asa, orice jucator cu oricat de putina minte ar fi refuzat ulterior impacarea, fiindca un astfel de antrenor l-ar putea acuza data viitoare cand cei doi s-ar afla impreuna in cantonament ca i-a furat portofelul. Daca Radoi a mintit, normal ar fi fost sa admita ca a incalcat hotararea antrenorului, un lucru usor de iertat unui fotbalist de valoare, care are numai 24 de ani. Probabil ca a fost vorba de o neintelegere, de o comunicare deficitara, specifica ambelor personaje, care se putea rezolva in cateva minute, nu in sapte luni. Dar daca tot am ratat inca o calificare, nu trebuia sa-si ocupe si Piti timpul cu ceva?
Mirel Radoi, capitanul Stelei, a sustinut ieri conferinta de presa solicitata de selectionerul Victor Piturca pentru a stinge conflictul iscat intre cei doi in luna iunie anului trecut. "Imi pare rau ca s-a ajuns aici. Imi pare rau ca am fost intr-o polemica cu antrenorul cu care am lucrat patru ani la Steaua, cu care am avut clipe bune si mai putin bune. Sper ca acest conflict sa se incheie", a spus Radoi. "Imi pare rau, Piturca a fost primul antrenor care m-a adus la Steaua, nu trebuia sa se intample. Trebuia sa avem o discutie intre patru ochi, nu prin intermediul presei. Nu am fost influentat de nimeni, daca era asa faceam acest pas mult mai devreme, dar nu m-a influentat negativ cineva", a adaugat jucatorul Stelei. "A fost orgoliul meu dus la extrem si nu a fost un lucru bun. Nu stiu daca faptul ca secundul Stefan Iovan m-a urmarit in Cipru este unul din motivele impacarii, insa ceea ce am facut azi, trebuia sa fac mai demult, sunt sigur de asta", a completat Radoi.
Adevarul nu a iesit la iveala
Radoi a refuzat sa povesteasca, asa cum i-a cerut selectionerul, cum a plecat din cantonamentul echipei nationale inaintea meciului de anul trecut, de la Rotterdam. "Daca o luam de la capat, o sa o tinem iar luni de zile. Imi pare rau, in relatia antrenor-jucator, niciodata jucatorul nu poate avea dreptate, deci antrenorul are dreptate", a afirmat capitanul Stelei. Practic, prin aceasta afirmatie Radoi sustine in continuarea ca a avut acceptul lui Piturca sa plece din cantonament, dar ca doreste sa incheie disputa cu selectionerul. Fapt intarit si de comentariile facute de Gigi Becali, finantatorul ros-albastrilor, cel care a intermediat impacarea dintre Piturca si Radoi. "Asa a fost conventia mea cu Piti: Mirel face o conferinta de presa si declara ceva, apoi zice si Piti ceva si gata. I-am zis: <<Niciodata nu o sa comenteze Mirel declaratiile tale, tu spune ce vrei, n-o sa te contrazica nimeni. Spune si tu ca a plecat fara sa ceara voie, fa-ti orgoliul tau>>, pentru ca nu ai cum sa-l scoti pe Piti din astea ale lui", a comentat Becali. Finantatorul stelist a continuat sa faca afirmatii menite sa arate ca Radoi nu si-a schimbat pozitia. "Scuze publice nu-mi placea, nu-mi prea convenea. Eu stiu cum s-a intamplat, dar daca incep sa spun tot filmul ce facem, ne certam iar? O sa zica Piturca apoi ca vrea sa-si ceara scuze si Gigi", a comentat Becali. "Sper ca lui Piti sa-i placa declaratiile astea sI sa inchidem conflictul", a mai spus boss-ul Stelei. Totusi, fotbalistul nu a facut aproape nimic din ce I-a solicitat selectionerul. Intr-un comunicat de presa extrem de vehement dat publicitatii la sfarsitul lunii ianuarie, Piti sustinea ca Radoi nu are un conflict cu el personal, ci cu echipa nationala, prin urmare ii cerea stelistului sa-si ceara scuze fata de suporteri si fata de coechipieri, lucruri despre care jucatorul n-a suflat ieri nici o vorba. Mai mult, el l-a contrazis pe selectioner, care afirmase in amintitul comunicat ca jucatorul ar vrea sa "foloseasca echipa nationala ca pe o trambulina spre un transfer facil". "La Steaua am jucat, in sezonul trecut, 12 meciuri in Cupa UEFA. Steaua este deja o rampa de lansare. Poate pentru echipele care nu joaca in cupele europene sa fie o rampa de lansare", a comentat Radoi.
Gigi Becali: "I-am spus lui Piti ca el pierde cel mai mult"
Finantatorul Stelei a explicat cum a decurs discutia sa cu selectionerul, care a avut loc cu cateva zile in urma. "Discutasem cu Piturca sa intermediez acest conflict. Cred ca ceea ce am vorbit cu Piturca, sa dea Mirel o declaratie ca ii pare rau, ca a gresit, ca nu trebuia sa plece, s-a realizat. Sper sa fie pe placul lui Piti. Eu i-am spus: <<Piti, din acest conflict nu castiga nimeni si cel mai mult pierzi tu>>", a povestit Becali. Patronul ros-albastrilor a spus ca nu este de acord cu sintagma imprumutata de Radoi din vestiarele echipelor engleze, "antrenorul are intotdeauna dreptate". "I-am zis: <<Poti sa spui ce vrei tu, ca tot n-o sa tina lumea cu tine, ci cu Mirel>>. Antrenorul are paine si cutitul, e adevarat, dar daca nu are rezultate, tot el raspunde. I-am zis ca pierde toata lumea si cred ca si-a dat seama", a afirmat Becali. El a salutat totusi felul in care intelege Piturca sa impuna disciplina la echipa nationala. "El mi-a spus ca vrea disciplina la echipa nationala si are dreptate. A vrut sa dea un exemplu cu Radoi, a fost foarte bun, dar i-am zis ca daca tine conflictul prea mult il duce in derizoriu", a adaugat Gigi Becali.
In asteptarea convocarii
Dupa ce a terminat cu seria de "imi pare rau", Mirel Radoi s-a referit si la echipa nationala, declarandu-se convins ca portile acesteia nu ii sunt inca largi deschise. "Mi-am cerut scuze, am recunoscut ca am gresit, dar asta nu inseamna ca voi fi chemat la echipa nationala. Nu vreau sa gandeasca cineva ca mi-am cerut scuze pentru a ajunge din nou la echipa nationala. Am facut-o pentru linistea mea sufleteasca. Acum urmeaza meciurile din Cupa UEFA si din campionat si, daca voi juca bine, cu siguranta ca voi fi chemat", a spus Radoi. "Au fost meciuri importante ale echipei nationale la care as fi putut face si eu fata", si-a exprimat Radoi regretul pentru absenta sa de la Nationala in ultimele opt luni. Jucatorul Stelei a comentat si sansele "tricolorilor" in grupa preliminara pentru Euro 2008. "Va fi greu sa ne batem cu Olanda pentru primul loc, dar ne vom juca sansa noastra", a afirmat capitanul ros-albastrilor. (B.G.)
Piti se mai gandeste
Victor Piturca nu a avut ieri nici o reactie publica la conferinta de presa alui Radoi, multumindu-se sa anunte, printr-un comunicat, ca va lua o decizie in zilele urmatoare. "Pentru moment, selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, nu face nici un comentariu referitor la declaratiile jucatorului Mirel Radoi. In zilele imediat urmatoare, selectionerul va analiza declaratiile acestuia si va anunta, printr-un comunicat, decizia pe care o va lua in legatura cu situatia la echipa nationala a Romaniei a fotbalistului echipei Steaua Bucuresti", se arata in comunicatul FRF. (B.G.)
Mido suspendat sase luni
Un caz de indisciplina la echipa nationala a avut loc marti seara, la partida Egipt - Senegal, scor 2-1, din semifinalele Cupei Africii sI l-a avut in prim plan pe atacantul gazdelor, Mido. Antrenorul Hassan Chehata a vrut sa-l schimbe pe jucatorul legitimat la Tottenham Hotspur, iar Mido a reactionat dur, iesind cu greu de pe teren, in timp ce ii arunca vorbe grele tehnicianului. La finalul partidei, federatia egipteana, reunita intr-o sedinta fulger, a decis suspendarea de la echipa nationala pentru sase luni a internationalului egiptean, sanctiune care a intrat in vigoare imediat, jucatorul fiind dat afara din cantonamentul unde echipa sa pregateste finala Cupei Africii pe Natiuni, de duminica, impotriva Senegalului. (B.G.)
"Olaroiu va fi mai mare ca Mircea Lucescu"
Gigi Becali a facut ieri un pariu cu reprezentantii presei ca in trei ani Cosmin Olaroiu va ajunge la o echipa mare a Europei. "In trei ani Olaroiu va deveni un mare antrenor, chiar pe plan european. Daca este posibil sa fie mai bun decat Mircea Lucescu? Da, este parerea mea. Asta este testul meu daca ma pricep la fotbal. Daca nu va ajunge, inseamna ca nu stiu si fac o conferinta in care spun ca habar n-am de fotbal. Dar si daca am dreptate, sa ziceti: <<Becali este cel mai cunoscator in fotbal>>. Facem pariul asta?", a lansat Becali provocarea. Intrebat ce intelege prin "mare antrenor", Gigi Becali a precizat: "Inseamna ca va antrena o echipa mare din Europa, cu care va avea performante". (B.G.)
Impacare suspecta
Momentul impacarii dintre Victor Piturca si Mirel Radoi este unul extrem de ciudat, putand lasa loc de interpretari. Astfel, in urma cu cateva zile Gigi Becali a incheiat orice raport de afaceri cu Victor Piturca, rascumparand actiunile pe care selectionerul le avea la Steaua. Tranzactia a fost confirmata de finantatorul Stelei, care nu a facut publica suma pe care i-a platit-o lui Piti, existand banuiala ca actiunile au fost preluate la un pret supraevaluat, fapt care la inmuiat pe selectioner in disputa cu Radoi. O alta coincidenta este pozitia dura pe care a avut-o Mihai Stoica, managerul general al Stelei, care a declarat in Cipru ca va face dezvaluiri incendiare despre Piturca daca acesta nu inceteaza cu persecutarea capitanului stelist. A doua zi, Piti l-a luat peste picior pe Meme, dar si-a declarat disponibilitatea sa asculte scuzele lui Radoi, dupa ce numai cu cateva zile inainte tratase cu dispret o tentativa asemanatoare a jucatorului. Imediat a intrat pe fir Gigi Becali, care l-a repezit dur pe Stoica, precizand ca va prelua el medierea conflictului. Surse din anturajul Stelei sustin ca Meme intentiona sa faca publica o caseta video inregistrata intr-un cazino bucurestean, in care Piturca este surprins trisand la masa de joc. Gigi Becali a vrut sa evite acest scandal, fiindca incidentul a avut loc atunci cand antrenorul de acum al Nationalei era la Steaua, iar el a avut un rol important in musamalizarea afacerii. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.