Presedintele Traian Basescu a tinut sa explice ieri intr-un mod agresiv, intervenind telefonic la Realitatea tv, faptul ca nu a spus niciodata ca a permis CIA sau altor agentii americane sa aterizeze la baza de la Mihail Kogalniceanu. Basescu a spus
Presedintele Traian Basescu a tinut sa explice ieri intr-un mod agresiv, intervenind telefonic la Realitatea tv, faptul ca nu a spus niciodata ca a permis CIA sau altor agentii americane sa aterizeze la baza de la Mihail Kogalniceanu. Basescu a spus ca este vorba de o greseala a cotidianului Washington Post, care a difuzat un interviu cu seful statului roman pe aceasta tema, realizat in urma cu doua saptamani. El a subliniat ca, in Romania, seful statului nu poate da drept de survol, aceasta nefiind in atributiile sale. "In nici un moment nu am afirmat ca am aprobat zboruri CIA. Este ce a inteles ziaristul, ce a dorit ziaristul sa redea. Afirmatia mea a fost ca pe aeroportul Kogalniceanu au aterizat aeronave ale statului american, fie ca au fost avioane militare, de lupta, de transfer, avioane in care au venit ofiteri ai serviciilor CIA, fara sa le putem identifica pentru ca noi nu avem o modalitate de a identifica indicativul unui avion", a explicat Basescu. Seful statului a citat exact din transcrierea interviului acordat cotidianului american unde, la intrebarea "ati permis acele zboruri care au trecut pe aici?", raspunsul era "nu am respins niciodata aceasta realitate, dar respingem orice afirmatie potrivit careia in cadrul acestei cooperari Romania nu respecta drepturile omului". Presedintele a precizat ca pe teritoriul Romaniei exista un centru de monitorizare antiterorist impreuna cu diverse institutii americane.
Nemultumirea prezidentiala pentru cele aparute in Washigton Post s-a revarsat asupra ziaristilor. Basescu a spus ca a dorit sa intervina in direct in discutia care se derula pe un post de televiziune pentru ca afirmatiile care nu corespund realitatii difuzate pe un post de televiziune romanesc sunt preluate si distribuite mult mai serios decat un articol din Washington Post.
Iritarea presedintelui a fost vizibila din dialogul sau cu realizatorul emisiunii in timpul careia a intervenit, Cosmin Prelipceanu. Basescu i-a reprosat insistent acestuia faptul ca jurnalistii trebuiau sa verifice daca, intr-adevar, seful statului roman a facut afirmatia aparuta in Washington Post. Explicatiile lui Prelipceanu, conform carora jurnalistii postului nu au obtinut o reactie de la Presedintie, au fost urmate de una din frazele preferate de Traian Basescu "Si-acum spuneti ca n-ati avut noroc in viata".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.