Mircea Sandu, presedintele FRF, incearca sa dea cea mai mare lovitura de imagine din mandatul sau prin organizarea finalei Cupei UEFA la Bucuresti in 2009, anul in care federatia isi aniverseaza centenarul. Oficialii de la Casa Fotbalului candideaza
Mircea Sandu, presedintele FRF, incearca sa dea cea mai mare lovitura de imagine din mandatul sau prin organizarea finalei Cupei UEFA la Bucuresti in 2009, anul in care federatia isi aniverseaza centenarul. Oficialii de la Casa Fotbalului candideaza cu Stadionul "National-Lia Manoliu" alaturi de urmatoarele arene: "Parken" - Copenhaga (42.208 locuri), "Old Trafford" - Manchester (68.623 locuri), "Stadium of Light" - Sunderland (48.343), "Fussball Arena" - Hamburg (51.000) si "Estadio Martinez Valero" - Elche (36.686). Toate prevederile caietului de sarcini, insumand 60 de pagini si sosit ieri la federatie, sunt obligatorii si fac parte din contractul ce urmeaza a fi semnat de FRF pana la 17 martie 2006, acesta fiind al doilea pas obligatoriu pentru ca optiunea FRF sa fie luata in calcul. UEFA a stabilit ca finala sa se desfasoare in data de 20.05.2009 de la ora 20.45 (ora Europei Centrale; una mai tarziu la Bucuresti). In acest moment, Stadionul "National-Lia Manoliu" se afla in plin proces de modernizare iar noua capacitate a arenei este estimata la 60.120 de locuri. Prevederile caietului de sarcini sunt extrem de riguroase si este putin probabil ca autoritatile de la Bucuresti le vor putea indeplini fara probleme. De pilda, este stipulat ca la o capacitate a stadionului de 60.000 de locuri, trebuie sa existe locuri de parcare pentru 10.000 de automobile si 500 de autocare, astfel ca doar relatiile lui Mircea Sandu pot face ca Bucrestiul sa treaca testul UEFA. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.