Doi membri ai CNVM, Victor Eros si Paul-Gabriel Miclaus, vor fi pusi sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul Rompetrol. Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ilie B
Doi membri ai CNVM, Victor Eros si Paul-Gabriel Miclaus, vor fi pusi sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul Rompetrol. Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ilie Botos, a informat, ieri, conducerea Parlamentului, in legatura cu cei doi. Botos a trimis o scrisoare conducerii Parlamentului prin care precizeaza ca fata de Victor Eros, membru al CNVM si Paul-Gabriel Miclaus, vicepresedinte al CNVM, urmeaza sa se inceapa urmarirea penala.
Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor au decis ca scrisoarea lui Botos sa fie trimisa, spre informare, Comisiilor juridice si de buget ale Parlamentului. Vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Paul Miclaus, considera ca s-a facut o greseala atunci cand a fost citat ca invinuit in dosarul Rompetrol si nu doreste sa comenteze deocamdata acuzatiile aduse. "Nu pot sa comentez. Plecand de la prezumtia de nevinovatie, aplicabila inclusiv procurorilor, consider ca s-a facut o greseala atunci cand am fost citat ca invinuit. Nu pot sa mentionez acuzele care mi-au fost aduse pentru ca acestea tin de faza de cercetare penala si nu sunt publice", a declarat vicepresedintele CNVM, citat de Mediafax. El a adaugat ca va prezenta probe care sa il dezvinovateasca, "probe care vor fi sau nu luate in considerare de procurori". Paul Miclaus s-a prezentat, ieri, la Parchet, in timp ce Eros si-a motivat absenta facand referire la probleme medicale. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.