Liga Pro Europa Targu-Mures, a solicitat, ieri, prin co-presedintele asociatiei, Smaranda Enache (foto), Guvernului Romaniei amendarea legislatiei in domeniul interceptarii convorbirilor telefonice a cetatenilor romani. Potrivit Romnet, LPE a cerut s
Liga Pro Europa Targu-Mures, a solicitat, ieri, prin co-presedintele asociatiei, Smaranda Enache (foto), Guvernului Romaniei amendarea legislatiei in domeniul interceptarii convorbirilor telefonice a cetatenilor romani. Potrivit Romnet, LPE a cerut sa initieze amendarea legislatiei din domeniu, cu respectarea standardelor constitutionale si europene privind protectia drepturilor si libertatilor fundamentale. Solicitarea LPE a survenit ca urmare a scandalului izbucnit in cazul interceptarilor telefonice ale omului de afaceri Dinu Patriciu.
Organizatia "isi exprima ingrijorarea in cazul interceptarii convorbirilor telefonice ale cetatenilor romani, cum ar fi cel al lui Dinu Patriciu, la care se adauga o lunga lista de interceptari abuzive ale convorbirilor telefonice, cum ar fi si cazul judecatoarei Andreea Ciuca". Potrivit Samarandei Enache, legislatia in domeniul interceptarilor telefonice este in continuare confuza si poate da nastere la interpretari abuzive. In plus, conducerea ligii a afirmat ca, in cazul in care convorbirile telefonice ale unei persoane banuite de comiterea anumitor infractiuni sunt interceptate, iar, ulterior, persoana este exonerata de orice raspundere penala, trebuie sa fie instiintata asupra faptului ca telefonul i-a fost ascultat. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.