Formalitatile de ratificare de catre Marea Britanie a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei urmeaza sa fie incheiate in cateva saptamani, a anuntat ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, printr-un comunicat de
Formalitatile de ratificare de catre Marea Britanie a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei urmeaza sa fie incheiate in cateva saptamani, a anuntat ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, printr-un comunicat de presa, informeaza Rompres. Dupa ce Camera Lorzilor a Parlamentului de la Londra a votat marti, la a treia lectura, pentru aprobarea Tratatului de Aderare, iar textul documentului a fost aprobat anterior si de Camera Comunelor, mai este necesara promulgarea de catre Regina Elisabeta a II-a pentru ca procesul de ratificare sa fie incheiat. "Sunt incantat ca ambele Camere ale Parlamentului britanic au aprobat ratificarea Tratatului de Aderare pentru Romania. Faptul ca Parlamentul a aprobat tratatul in unanimitate subliniaza sprijinul puternic dat de intreg spectrul politic din Marea Britanie pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", a declarat ambasadorul Quinton Quayle. Camera Lorzilor din Parlamentul Marii Britanii a aprobat marti Tratatul de Aderare al Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, fara a fi propuse amendamente. Tratatul urmeaza a fi predat reprezentantului reginei, din Parlamentul britanic, in vederea promulgarii. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.