Deputatii Raluca Turcan (PNL), Valentin Iliescu si Cristian Radulescu (PD) au depus la Parlament un proiect de modificare a Legii privind organizarea si functionarea SRR si SRTV. Turcan si Iliescu au declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca proi
Deputatii Raluca Turcan (PNL), Valentin Iliescu si Cristian Radulescu (PD) au depus la Parlament un proiect de modificare a Legii privind organizarea si functionarea SRR si SRTV. Turcan si Iliescu au declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege tinteste depolitizarea celor doua institutii publice, transparenta activitatii Consiliilor de Administratie (CA) si separarea functiei de presedinte al CA de cea de director general.
Raluca Turcan s-a aratat nemultumita de faptul ca salarizarea actualei conduceri a SRR este la fel ca cea de de pe vremea fostului director al radioului public, Dragos Seuleanu, si a aratat ca prin noua lege se doreste reglementarea acestei situatii. "Astfel de portite dorim sa evitam prin noua lege", a spus Raluca Turcan, fara a face alte precizari.
Proiectul de lege interzice "orice ingerinta politica sau de alta natura in activitatea membrilor consiliilor de administratie ale celor doua societati". Initiatorii proiectului de lege mai propun reducerea numarului de membri desemnati in Consiliile de administratie ale celor doua societati de catre gruprurile parlamentare de la 8 la 7 locuri, nominalizarea a doi membri in Consiliile de administratie de catre societatea civila, obligatia ca toti membrii numiti sa nu indeplineasca functii de conducere in partide politice, la nivel central sau local, prelungirea mandatului de membru in C.A de la 4 la 5 ani. Proiectul de modificare a legii privind posturile publice de radio si televiziune va fi dezbatut in procedura normala, desi la nivelul Coalitiei guvernamentale se convenise procedura de urgenta, potrivit deputatului Turcan. Propunerea ca proiectul sa fie dezbatut in procedura normala a fost facuta in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor de catre deputatul UDMR Hunor Kelemen. In replica, democratul Valentin Iliescu, l-a acuzat pe udemerist de iresponsabilitate si a lasat sa se inteleaga ca este vorba de santaj politic pentru neacceptarea Statutului minoritatilor nationale de catre PD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.