Accizele pentru produsele petroliere nu vor creste in 2006, si vor ramane la acelasi nivel pana in 2008, a aratat ieri, la Seminarul National de Fiscalitate de la Poiana Brasov, directorul general adjunct in Directia Generala Legislatie Impozite, din
Accizele pentru produsele petroliere nu vor creste in 2006, si vor ramane la acelasi nivel pana in 2008, a aratat ieri, la Seminarul National de Fiscalitate de la Poiana Brasov, directorul general adjunct in Directia Generala Legislatie Impozite, din Ministerul Finantelor, Victoria Tomi. "Vor exista majorari la alcool si tutun, dar la benzine si motorina deloc. Acest nivel se va mentine pana in 2008", a explicat Tomi. Potrivit acesteia, daca pana la sfarsitul lunii iulie nu va aparea Codul Fiscal, va fi nevoie de un act normativ special pentru majorarea accizelor potrivit angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana. "Cand s-a discutat Articolul 10 pentru o parte din produsele supuse accizelor s-a obtinut o perioada de tranzitie din partea Uniunii Europene, de trei - patru ani, in special pentru produse cu mare importanta pentru economie, cum ar fi pacura si benzina", a mai spus Tomi. Aceasta a explicat ca una dintre problemele Romaniei din punct de vedere al accizelor este atingerea nivelelor minime obligatorii. "Este un efort destul de mare pe care trebuie sa-l faca Romania intrucat, in momentul de fata, ne situam la nivelul cel mai mic din cele 27 state membre si viitoare membre", a adaugat Victoria Tomi. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.