Organizatia PSD Bucuresti s-a transformat aseara in teatru de lupta intre gruparile Vanghelie si Codrin Stefanescu, prima urmarind castigarea suprematiei in organizatie, iar cealalta, repunerea in vechile functii a liderilor "maziliti" la sedintele d
Organizatia PSD Bucuresti s-a transformat aseara in teatru de lupta intre gruparile Vanghelie si Codrin Stefanescu, prima urmarind castigarea suprematiei in organizatie, iar cealalta, repunerea in vechile functii a liderilor "maziliti" la sedintele de epurare initiate de oamenii primarului "Care este". Inainte de sedinta Biroului Executiv, sediul PSD Bucuresti a fost luat cu asalt de sustinatorii celor doua grupari. Haidamacii lui Vanghelie si-au clamat filiatia la doctrina social-democrata ca la stadion: cu trompete si fluiere. Sustinatorii lui Stefanescu, mai subtiri, si-au consumat entuziasmul, discret, in pungile de "bomboane agricole" Nutline. Intre timp, purtatorul de cuvant al organizatiei, Octavian Petrovici, si-a anuntat intentia de a demisiona, oripilat de jocurile murdare puse pe masa impecabila a negocierilor de catre oamenii lui Vanghelie. La circul de aseara au asistat obrazele alese ale partidului - Mircea Geoana -, iar liderul Sorin Oprescu a administrat doza indispensabila de calmante lingvistice pentru ca sedinta sa nu depaseasca decibelii admisi de lege. In fond discutiile s-au axat pe excluderea, nestatutara, din partid a lui Codrin Stefanescu si revocarea lui Vlad Dumitrescu din fruntea TSD Bucuresti. Potrivit unor surse din partid, a fost avansata discutarea pozitiei lui DIP in organizatie. El a fost acuzat de unii membri ai PSD Bucuresti ca a initiat, in cadrul PSD Bucuresti, un grup de interese care sa-l sustina la conducere, in timp ce lui Codrin Stefanescu i s-a imputat faptul ca opiniile publice pe care le-a exprimat nu concorda cu opiniile organizatiei. Surse din partid au sustinut ca, in functie de deciziile care se vor lua in cadrul sedintei BEX, exista posibilitatea ca unii membri sa-si dea demisia din functiile pe care le ocupa sau chiar din PSD. Codrin Stefanescu a fost exclus din partid in 26 ianuarie, pe baza unei rezolutii adoptate de organizatia PSD a sectorului 4, motivele fiind "o stare de insubordonare si existenta unor atitudini personale" care ar fi creat "un prejudiciu de imagine" partidului. In aceeasi zi, Vlad Dumitrescu a fost revocat din functia de presedinte al TSD Bucuresti.
Stefanescu a declarat ca va contesta maniera in care s-a luat decizia excluderii sale din partid si a aratat ca il considera vinovat de aceasta situatie pe presedintele PSD Sector 4, Vasile Mihalache. Stefanescu a precizat ca decizia excluderii sale din partid nu este aplicabila, intrucat aceasta este nestatutara. Conform Statutului PSD, excluderea din partid "se hotaraste" de organele de conducere ale organizatiei, cu votul majoritatii membrilor acesteia si trebuie confirmata de organul ierarhic superior.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.