Doi cetateni romani sunt acuzati ca ar fi agresat luni, la Roma, doi reprezentanti ai serviciului italian de carabinieri, afirma autoritatile judiciare italiene. Potrivit unor surse citate de Mediafax, romanii sunt doi timisoreni, tata si fiica. Surs
Doi cetateni romani sunt acuzati ca ar fi agresat luni, la Roma, doi reprezentanti ai serviciului italian de carabinieri, afirma autoritatile judiciare italiene. Potrivit unor surse citate de Mediafax, romanii sunt doi timisoreni, tata si fiica. Sursa citata a adaugat ca barbatul se numeste Gheorghe D. si are 50 de ani, iar fiica sa, Elisabeta, are 24 de ani, fara sa faca alte precizari in legatura cu acest eveniment.
Circumstantele si motivatia producerii agresiunii fac in prezent obiectul investigatiilor, potrivit legislatiei italiene. Daca ancheta va stabili cu certitudine vinovatia celor doi cetateni romani, acestia vor suporta consecintele prevazute de legislatia italiana in vigoare, informeaza Ministerul roman al Afacerilor Externe. Ambasada Romaniei la Roma a luat masurile necesare pentru a garanta celor doi cetateni romani suspectati de producerea incidentului asistenta juridica necesara pe intreaga durata a investigatiilor, in scopul respectarii dreptului lor la aparare.
The Daily Telegraph afirma ca incidentul reprezinta un motiv de ingrijorare in ceea ce priveste masurile de securitate de la reprezentanta diplomatica britanica din Roma. Barbatul si femeia au incercat sa patrunda in incinta ambasadei urmand, pe jos, un vehicul care intra pe poarta principala a misiunii diplomatice. Cei doi romani au fost dati afara din incinta de catre personalul de securitate al ambasadei, iar carabinierii italieni si-au facut imediat aparitia. In timp ce le cereau romanilor documentele de identitate, barbatul a scos un briceag si doi ofiteri de politie au suferit rani usoare. Romanul a fost dezarmat si impreuna cu fiica sa a fost dus la o sectie de politie din apropiere unde urmau sa fie interogati, preciza sursa citata. Masurile de securitate la ambasada fusesera sporite in ultimele luni, fiind instalate bariere metalice in fata portilor. Stationarea vehiculelor nu este permisa in fata sediului ambasadei, care este pazita in permanenta, noteaza The Daily Telegraph. (M.A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.