Autoritatile din Turcia au retinut, ieri, la Trabzon, un adolescent in varsta de 16 ani, suspectat ca ar fi responsabil pentru asasinarea, la sfarsitul saptamanii trecute, a preotului catolic italian Andrea Santoro, transmite Reuters. In urma arestar
Autoritatile din Turcia au retinut, ieri, la Trabzon, un adolescent in varsta de 16 ani, suspectat ca ar fi responsabil pentru asasinarea, la sfarsitul saptamanii trecute, a preotului catolic italian Andrea Santoro, transmite Reuters. In urma arestarii, tanarul, asupra caruia s-a gasit o arma de foc, a declarat ca ar fi fost influentat de satirizarea, in presa, a profetului Mahomed. Potrivit Mediafax, suspectul, identificat prin initialele O.H., urma sa apara, ieri, in fata tribunalului local. Preotul Andrea Santoro, a fost ucis, duminica, cu focuri de arma, la incheierea slujbei de la biserica Santa Maria, situata in centrul orasului Trabzon. Clericul se afla in Turcia de cinci ani. In urma incidentului, premierul italian Silvio Berlusconi a solicitat, ieri, autoritatilor de la Ankara sa "neutralizeze fanaticii". "Situatia este deosebit de ingrijoratoare", a declarat Berlusconi, citat de Reuters, precizand ca il va contacta pe omologul sau turc, Recep Tayyp Erdogan, pentru a-i spune ca "trebuie sa identifice si sa neutralizeze fanaticii". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.