Festivitatea de retragere din activitate a saritoarei Monica Iagar a fost o premiera de prim rang pentru Romania, dar si un spectacol pe cinste, simpatia fata de multipla noastra medaliata, precum si premiile de mii de euro puse la bataie, adunand pe
Festivitatea de retragere din activitate a saritoarei Monica Iagar a fost o premiera de prim rang pentru Romania, dar si un spectacol pe cinste, simpatia fata de multipla noastra medaliata, precum si premiile de mii de euro puse la bataie, adunand pe podeaua Salii Rapid, duminica dupa-amiaza, aproape 20 dintre cei mai valorosi saritori in inaltime din lume. O adevarata elita sportiva s-a strans si in tribune, unde alaturi de numeroase vedete din tara, in frunte cu Ionela Tarlea, Gabi Szabo, Violeta Beclea, Octavian Belu si Ivan Patzaichin, au luat loc si cativa invitati de marca din strainatate, in frunte cu renumitul atlet Frankie Fredericks, membru marcant in Comisia Sportivilor din cadrul CIO, dar si cu ex-campioanele mondiale Alina Astafei si Sarka Kasparkova, sau reprezentanta IAAF, Erika Strasser, care la propunerea FRA ar putea recomanda anul viitor includerea Grand Prix-ului "Monica Iagar" in circuitul international. De altfel, reuniunea atletica de gradul zero a fost pe placul intregii asistente, regia spectacolului, cu jocuri de lumini si o muzica antrenanta, amintind de atmosfera incendiara a meetingurilor din Occident. Vizibil emotionata, Monica Iagar a reusit sa inalte stacheta de concurs pana la 1,92 m, spre bucuria fetitei sale, care o supraveghea atent alaturi de Cosmin Cernat, dupa care a facut loc adversarelor mai tinere sa se lupte pentru potul de 1.500 de euro. In cele din urma, Ramona Dubnova s-a impus cu 1,95 m, sufland premiul cel mare conationalei sale, Barbara Lalakova. Dupa incheierea probei feminine a avut loc o emotionanta festivitate de premiere a Monicai Iagar, fosta lidera continentala la saritura in inaltime fiind coplesita de plachete si buchete de flori din partea ANS, COSR si FRA, dar si a fostilor antrenori si colegi. "Sunt extrem de emotionata. Ma bucur ca v-am reunit pe toti aici si imi iau ramas bun intr-un mod atat de placut. Sper ca v-ati simtit bine cu totii, asa cum m-am straduit sa organizez acest concurs, care totodata reprezinta si retragerea mea oficiala din activitatea de performanta", a spus cu lacrimi in ochi Monica. Invitat special la Grand Prix-ul "Monica Iagar", ex-sprinterul namibian Frankie Fredericks, cvadruplu medaliat olimpic cu argint, a fost extrem de volubil. "Ma bucur enorm ca am fost prezent la aceasta gala. Am venit prima data in Romania si mi-a placut tot ce am vazut in cele doua zile. Mai ales ninsoarea de duminica dimineata. Vreau sa revin intr-o zi in vacanta, dar pana atunci toate cele bune Monicai, pe care o consider o adevarata prietena", a spus Fredericks. Reuniunea s-a finalizat cu o interesanta disputa masculina, in care italianul Nicola Cioti a punctat la 2,30 m. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.