Timbre, fotografii, chei, cutii de bere, goblenuri, decoratii din epoca ceausista, ambalaje diverse sau bilete de tren asezate in cutii de lemn, acoperite cu sticla. Acesta este rezultatul experientei romanesti a artistei Rebecca Loulou, expus in hol
Timbre, fotografii, chei, cutii de bere, goblenuri, decoratii din epoca ceausista, ambalaje diverse sau bilete de tren asezate in cutii de lemn, acoperite cu sticla. Acesta este rezultatul experientei romanesti a artistei Rebecca Loulou, expus in holul Institutului Francez din Bucuresti pana pe 15 februarie (incepand de la 1).
"- De ce faceti cutii?
- Pentru a starni curiozitatea... Pentru ca sunt intrebata... Pentru ca insasi cutia raspunde la intrebare...
- Dar care e mesajul cutiilor dvs?
- Nu discutam de un mesaj, ci de ceea ce transmit ele ca stare de spirit. Eu sunt cea care, pana la urma, pun intrebari: ceea ce vedeti in cutie se ascunde in spatele obiectelor? Sau in imaginatia dvs? (...)
- Domnule, va las in aceasta cutie? La revedere!" Rebecca Loulou.
Cutiile din expozitia "Cutii cu amintiri - Romania" (Boates de memoire - Roumanie) sunt regii minimale ale obiectelor gasite sau regasite. Frescele sunt abstracte, iar pe dinafara mai mult decat inauntru, biserici. Fotografiile sunt trimise ca si carti postale catre destinatari "necunoscuti la adresa", precum Picasso sau Courbet. Panzele sunt imense si in acelasi timp intime.
Nascuta la San Francisco, in 1969, Rebecca Loulou a trait si a studiat la Montreal si este profesor de arte plastice si ilustrator.
Realizarile ei nu exclud nici o tehnica, ci urmaresc mai degraba o tematica legata de obiectul cotidian, in diferitele sale posturi, in arta si in viata. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.