Cu numai o saptamana inaintea debutului JO de iarna de la Torino, organizatorii au fost nevoiti sa modifice traseul stafetei flacarii olimpice din cauza unei demonstratii care a avut loc in valea Susa. "Politia ne-a sfatuit sa ocolim zona", a explica
Cu numai o saptamana inaintea debutului JO de iarna de la Torino, organizatorii au fost nevoiti sa modifice traseul stafetei flacarii olimpice din cauza unei demonstratii care a avut loc in valea Susa. "Politia ne-a sfatuit sa ocolim zona", a explicat unul dintre oficialii italieni, adaugand ca protestatarii au lovit un vehicul al politiei si au incercat, fara succes, sa stinga flacara olimpica cu un banner. De altfel, conform agentiei ANSA, in semn de protest, un primar al uneia dintre localitatile din valea Susa a decis sa interzica trecerea oricarui vehicul oficial al JO 2006. "Simt o mare amaraciune si rusine pentru ceea ce s-a intamplat in valea Susa cu ocazia trecerii flacarii olimpice. Acum urmeaza sa-mi prezint scuzele catre CIO pentru acest incident", a declarat Mario Pesante, supervizorul JO de iarna din partea guvernului italian. Reamintim ca, in ultimele saptamani, pe traseul spre Torino au fost organizate ample actiuni de protest, fiind inregistrate incidente intre politie si manifestanti la Roma, Genova, Trente si Milano, dupa ce s-a incercat stoparea "caravanei" olimpice si chiar stingerea tortei. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.