De mai multi ani, voleiul feminin romanesc se confrunta cu un scandal de proportii, Cristina Parv si Carmen Turlea refuzand din varii motive sa mai joace pentru reprezentativa nationala. De altfel, absenta celor doua sportive de top din Serie A1 de l
De mai multi ani, voleiul feminin romanesc se confrunta cu un scandal de proportii, Cristina Parv si Carmen Turlea refuzand din varii motive sa mai joace pentru reprezentativa nationala. De altfel, absenta celor doua sportive de top din Serie A1 de la Euro 2005, la care s-a adaugat si forfait-ul medical al Iulianei Nucu, o alta voleibalista de mare valoare din campionatul italian, a facut ca Romania sa ocupe doar un modest loc 10 in Croatia, desi echipa noastra era cotata printre favorite. "Cu Parv, Turlea si Nucu in echipa, ne puteam bate la medalii", spun in cor specialistii de la fileu. Tinand cont de acest aspect neplacut, Consiliul Director al FRV le-a taxat pe "rebele" si a realizat un clasament al celor mai valoroase voleibaliste pe 2005 fara Parv, Turlea si Nucu. In plus, acelasi Consiliu Director a admis solicitarea unei taxe maxime pentru eliberarea definitiva a cartii verzi pentru Cristina Parv, in vreme ce pentru Turlea si Nucu au lasat o "portita", fiind posibil ca in 2006 cele doua sportive sa revina la sentimente mai bune fata de nationala.
In aceste conditii, prima pozitie a topului pe 2005 i-a fost atribuita corect capitanului tricolorelor, Alida Marcovici, care a revenit in iarna din Grecia pentru a juca in finalul sezonului la Rapid-AIBO, pe locurile urmatoare situandu-se stranierele Mirela Corjeutanu si Elena Butnaru, precum si liberoul campioanei Stiinta Bacau, Nicoleta Tolisteanu. Surprinde, insa, clasarea ridicatoarelor Mihaela Pachitariu si Daniela Minca pe aceeasi pozitie, 5, desi ultima a demonstrat clar in intrecerile interne ca este cu mai multe clase peste "rivala" de la Dinamo-Lemtrans, ca si situarea Mihaelei Truta inaintea ridicatoarei echipei nationale, Luminita Trombitas, care a evoluat cu succes in Rusia. Ultimele pozitii sunt ocupate de Florentina Nedelcu, Crina Hossu si junioara Nneka Onyeyekwe. La masculin, clasamentul pe 2005 ii are in frunte pe cei mai valorosi stranieri, Sergiu Stancu si Bogdan Olteanu, cu evolutii bune si in Liga Campionilor, iar pozitia a treia a fost atribuita "tunarului" Laurentiu Lica. Din pacate, din clasament este absent cel mai bun ridicator din voleiul romanesc, Jean Serban (VCM Constanta), iar pozitionarea liberoului Razvan Tanasescu inaintea dinamovistului Vincentiu Dumitrescu este surprinzatoare. Dar iata si locurile urmatoare: 6 Mircea Abraham; 7 Mircea Roman; 8 Fabian Birau; 9 Corneliu Andries; 10 Sergiu Ilies si Florin Voinea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.