Indeosebi de la inceputul acestui an aproape ca nu exista zi in care sa nu apara vreun scandal care sa aiba in centru pe vreunul din membrii clanului Becalestilor, iar cand unul dintre acestia isi ia un scurt ragaz de odihna apare cate un nepot netot
Indeosebi de la inceputul acestui an aproape ca nu exista zi in care sa nu apara vreun scandal care sa aiba in centru pe vreunul din membrii clanului Becalestilor, iar cand unul dintre acestia isi ia un scurt ragaz de odihna apare cate un nepot netot care intra cu jeep-ul in omenire fara a fi prea mult deranjat de asa-zisii oameni ai legii. (Apropo, observand ca mai toti din acest clan au avut accidente de circulatie incepem sa intelegem de ce Becali al Batran, Giovanni, spunea acum cativa ani pe un post de televiziune ca lui i-ar conveni ca litrul de benzina sa coste doua-trei sute de mii de lei, ca sa nu mai aglomereze toti sarantocii traficul cu cotetele lor ambulante si sa poata sa circule el nestingherit). Oricum, exceptand cazul extrem de tragic al accidentului mortal provocat de amintitul nepot, Chiacu parca-l cheama, restul sunt banale gainarii din punctul de vedere al legii fata de ordinariile financiare pe care le savarsesc cei mai pricopsiti din suspomenitul neam.
Ultimul exemplu l-a prezentat pe larg "Gazeta" de ieri, in care ni se demonstra ca firma de impresariat a fratilor Becali, unde era asociat la acea vreme inclusiv Gica Popescu, a incasat un comision ilegal de doua milioane de euro din transferul lui Florin Bratu la Galatasaray, caz care este anchetat la ora actuala de FIFA. Desi revoltatoare, aceasta dezvaluire nu ne-a surprins chiar atat de mult, intrucat acesta este unul din obiceiurile deja patentate de respectiva firma de impresariat, cam la fel petrecandu-se lucrurile si in 2001 cand cu plecarea lui Tiberiu Ghioane la Dinamo Kiev, tranzactie despre care partea ucraineana a comunicat suma de 2.750.000 de dolari, pe cand la federatia noastra au ajuns acte pentru numai 250.000. Nici macar amestecul lui Gica Popescu, caruia i-a revenit un milion de parai, in aceasta cotcarie nu ne mira, deoarece era clar ca de asta avea nevoie Becali de el la firma, pentru perfectarea celor trei transferuri, Bratu, Tamas si Ov. Petre, la fosta-i echipa, dupa care poate ati sesizat ca mai intai nu s-au mai inregistrat alte tranzactii notabile de jucatori prin respectiva firma, pentru ca in cele din urma drumurile sa li se desparta.
A, ba nu, am uitat de scurta perioada petrecuta de Giovanni in Giulesti cand a transferat la Rapid doua martoage de jucatori, Stancu si Rada, de la scoala de fotbal a lui Gica Popescu in schimbul unor sume fabuloase, vorbindu-se de cate 400.000 pentru fiecare. Mai nasol e ca cei doi fotbalisti nici macar nu fusesera crescuti la Scoala Baciului, ci luati de la CSS Craiova, imprumutati apoi pentru scurt timp la Stiinta, dupa care, cum spuneam, vanduti asociatului Giovanni la Rapid, asta pe banii lui Copos care a ramas acum cu ei pe cap. Afaceri, nu gluma! Cat despre cei doi, unul, Rada fusese imprumutat la un moment dat la National, iar celalalt, Stancu a fost votat zilele trecute de suporteri drept cel mai slab jucator rapidist.
Aceasta aproape "maradonista" metoda se pare ca ramane inca de perspectiva pentru Giovanni, insa cu Gica Popescu nu mai avea cum sa o faca, mai intai ca relatiile dintre ei s-au racit considerabil, apoi pentru ca orfelinatul de fotbal al acestuia s-a cam compromis in ultimul timp. Nu-i nimic, vorba lui Iantu, in caz de dificultate, mai suni un prieten, in cazul de fata Hagi, ajuns la Timisoara, acolo unde Iancu Marian are o incredere chioara in el si ar scoate oricat din buzunar pentru a-i face hatarul. Asa ca ce s-a gandit Becali Intaiul: tot are probleme cu Plesan, care nu s-a integrat deloc in echipa alb-rosie, ba mai este si vehement contestat de suporteri, asa ca ce-ar fi sa i-l vanda lui Hagi la Timisoara, lucru care chiar s-a infaptuit, caci Iancu, dupa mai spuneam, nu se uita la bani, chiar daca avea sa fie vorba despre cel mai scump transfer intern din fotbalul romanesc. Insa acesta poate ca asa si merita!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.