Septimiu Stoica este noul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pentru un mandat de patru ani, inlocuindu-l pe Sergiu Oprescu, care a detinut aceasta functie in ultimii cinci ani. Actionarii Bursei de Valori au ales membrii si presedintele
Septimiu Stoica este noul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pentru un mandat de patru ani, inlocuindu-l pe Sergiu Oprescu, care a detinut aceasta functie in ultimii cinci ani. Actionarii Bursei de Valori au ales membrii si presedintele Consiliului de Administratie al Bursei, fiind pentru prima data, dupa modificarea statutului, cand presedintele este ales direct de catre Adunarea Generala a Actionarilor. Pana acum, presedintele era ales dintre membrii Consiliului de Administratie, de catre acestia. Septimiu Stoica a detinut pana in prezent functia de vicepresedinte al BVB. Pentru functia de presedinte al Asociatiei brokerilor, post ocupat pana in prezent de managerul fondului de investitii Broadhurst, Siminel Andrei, a fost desemnat Dan Paul, presedintele societatii de brokeraj Finaco Securities. Cu exceptia presedintelui BVB, brokerii au mai ales sapte membri ai Comitetului Bursei, cel de-al noualea post revenind, de drept, presedintelui Asociatiei societatilor de brokeraj. Cei sapte membri ai Comitetului Bursei sunt Ovidiu Sergiu Pop - vicepresedinte al BVB, Rares Nilas - presedintele companiei de brokeraj BT Securities, Dana Mirela Ionescu - presedinte Raiffeisen Capital &Investments, Alexandru Nicolae Rusu - presedinte Orizont Vest Oradea, Razvan Pasol - presedinte Intercapital Invest, Petru Prunea - presedinte SSIF Broker, Adrian Manaila -presedinte Elda Invest. Anul trecut, BVB a devenit societate pe actiuni si a fuzionat cu Rasdaq. Ca urmare a fuziunii, capitalul social al BVB s-a majorat de la 20,5 milioane de lei noi la 22,7 milioane de lei noi, iar numarul actionarilor a crescut de la 67 la 71, dintre care 68 sunt societati de servicii de investitii financiare care opereaza pe pietele reglementate administrate de BVB. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.