Regretatul actor Richard Burton va aparea pe scena intr-o reconstituire in format digital, 3-D, in musicalul "War of the Worlds"("Razboiul lumilor"), informeaza BBC News Online. Actorul, care a murit in anul 1984, a fost naratorul albumului din anii
Regretatul actor Richard Burton va aparea pe scena intr-o reconstituire in format digital, 3-D, in musicalul "War of the Worlds"("Razboiul lumilor"), informeaza BBC News Online. Actorul, care a murit in anul 1984, a fost naratorul albumului din anii '70 al lui Jeff Wayne. Acest artist produce acum o versiune teatrala si a decis sa foloseasca sunetul inregistrat de Burton. Partea audio va fi sincronizata, in asa fel incat sa para ca proiectia 3-D vorbeste in timp real.
Spectacolul va incepe un turneu in 13 aprilie in Bournemout, urmand sa se incheie in 30 aprilie in Dublin. Tenorul britanic Russell Watson si Chris Thompson, solistul trupei Manfred Mann's Earth Band, vor participa la realizarea show-ului. Albumul lui Wayne, o interpretare muzicala a clasicei invazii a martienilor scrisa de HG Wells, s-a bucurat de aprecierea criticilor atunci cand a fost lansat, in urma cu aproape trei decenii. Copertele albumului au fost de asemenea celebre pentru ilustratiile care aveau ca subiect invazia extraterestrilor. Printre celelalte staruri implicate in proiect s-au aflat cantaretii David Essex, Phil Lynott si Justin Hayward.
Autorul britanic HG Wells a scris cartea in anul 1898. Povestea a devenit celebra in momentul in care versiunea radiofonica a acesteia a starnit panica printre ascultatorii care au considerat ca invazia extraterestrilor era o relatare dintr-un program de stiri. Povestea a fost transformata in film in 1953, castigand premiul Oscar pentru efecte speciale, iar in 2005 Steven Spielberg a realizat un remake, cu Tom Cruise in rolul principal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.