Luciano Pavarotti va canta la Sarajevo, in 8 aprilie, intr-un concert ce va incununa un deceniu de eforturi de a strange fonduri prin licitatii, inregistrari si concerte caritabile pentru copiii victime ale razboiului din Bosnia, dintre 1992 si 1995,
Luciano Pavarotti va canta la Sarajevo, in 8 aprilie, intr-un concert ce va incununa un deceniu de eforturi de a strange fonduri prin licitatii, inregistrari si concerte caritabile pentru copiii victime ale razboiului din Bosnia, dintre 1992 si 1995, transmite Reuters.
Spectacolul face parte din turneul mondial de adio al tenorului, ce cuprinde 40 de orase, au anuntat organizatorii. Pavarotti a mai cantat o data la Sarajevo, in urma cu 40 de ani. "Este o onoare sa-l avem oaspete pe Luciano Pavarotti, unul dintre putinii artisti care au facut multe pentru Bosnia si au promovat-o in intreaga lume", a spus ministrul culturii si sporturilor din cantonul Sarajevo, Ivica Saric, el insusi cantaret de opera.
Soprana italiana Carmela Remiglio va canta alaturi de Pavarotti, cei doi fiind acompaniati de Filarmonica din Sarajevo.
In 1997, tenorul a primit un premiu special pentru ca a strans, impreuna cu muzicienii Bono (U2) si Brian Eno, aproape noua milioane de dolari in vederea infiintarii unui centru de terapie prin muzica pentru copiii afectati de razboi, in orasul Mostar, din sudul tarii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.