Unii dintre sportivii romani vor ajunge la Torino din strainatate, unde se antreneaza, in timp ce altii se afla deja la locul competitiei. Romania va fi reprezentata la JO de la Torino la schi alpin, schi fond, biatlon, patinaj, bob si sanie, de 25 de sportivi. Secretarul general al FR de Schi si Biatlon, Constantin Arghiropol, a afirmat ca vrea ca sportivii romani sa obtina performante mai bune decat pana acum. "Sper sa avem.
S-a vazut o implicare mai mare din punct de vedere financiar, si COSR si ANS, au pregatit cum se cuvine aceasta Olimpiada. Eva Tofalvi, la experienta pe care o are, si Zsolt Antal ar putea obtine locuri mai bune, dar nu le pot uita nici pe Dana Cojocea sau Alexandra Rusu", a precizat Arghiropol. Acesta a mentionat ca decizia de schimbare in ultima clipa a baremurilor de calificare si revizuirea listelor de participare, in urma carora schioarea Camelia Csernescki si patinatoarea de viteza Daniela Dumitru nu mai pot participa la JO, este "complet inoportuna". "Puteam obtine un rezultat bun, poate nu chiar in puncte, dar, oricum, aproape", a adaugat acesta.
Precizam ca schioarea Camelia Csernescki fusese admisa din oficiu de catre federatia internationala de specialitate pentru a participa in proba de stafeta sprint (schi fond), impreuna cu Monika Gyorgy, sportiva care obtinuse calificarea si care avea dreptul, potrivit regulamentului, sa isi aduca si coechipiera la JO. Dupa decizia luata vineri seara, Romania nu va putea fi reprezentata in proba de stafeta sprint. "A fost o veste foarte proasta. Nu am primit nici o explicatie, ni s-a spus pur si simplu ca Csernescki nu are dreptul sa concureze. Este pacat, mai ales ca in proba respectiva aveam sanse la o clasare mai buna, deoarece nu participau decat 14 echipe", a explicat Arghiropol.
Totodata patinatoarea de viteza Daniela Dumitru a fost anuntata, la inceputul saptamanii, ca nu va mai merge la Torino, dupa ce federatia internationala de specialitate (ISU) a modificat, in ultimul moment, baremurile de calificare. ISU a trimis un comunicat oficial tuturor federatiilor afiliate, in care se precizeaza ca masura modificarii baremurilor a fost luata "pentru a asigura un nivel ridicat competitiei olimpice". Zsolt Antal a precizat ca va purta drapelul Romaniei. "Este o bucurie foarte mare, si pentru mine, si pentru familia mea. Daca e o recompensa? Deocamdata nu. Astept de la mine un rezultat important, pe care nu l-am mai obtinut pana acum. Daca ma gandesc de la inceput ca am de parcurs 50 de km, este mult, asa impart in doua si ma gandesc doar la ultima parte", a comentat Antal. Boberul Mihai Iliescu a subliniat ca echipajul Romania 2 va invinge, probabil, Romania 1. "Nu este concurenta intre noi, ci cu restul lumii. Rezultatul va fi perfect, vom lua medalie, bineinteles. Este o gluma, sigur", a spus acesta, iar colegul sau Gabriel Popa a adaugat ca medalia de bronz obtinuta la bob la JO din 1968 s-a petrecut intr-o perioada in care sansele erau egale pentru toata lumea, iar conditiile de pregatire altele. Biatlonista Eva Tofalvi a precizat ca nu va concura sub presiune. "Randul trecut a fost asa si am dat-o in bara. Vreau un loc cat mai in fata, un loc cu o singura cifra. Nu ma supar ca Zsolt Antal va purta steagul Romaniei, eu am fost in aceasta postura data trecuta si voi mai fi data viitoare, mai urmeaza si alte Olimpiade, nu?", a spus Tofalvi. Patinatoarea Roxana Luca a declarat ca spera la o evolutie mai buna decat la CE. "Sunt la potential maxim. Unde ma clasez? Printre cele 30 dintre cele mai bune patinatoare din lume", a subliniat Luca.
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
Povestea impresionantă a lui Andreeas Novacovici - din orfelinat, în primele...
Sursa: kudika.ro