Veniturile agricole vor fi impozitate, de la 1 ianuarie 2007, fie cu 2% fie cu 16%, a anuntat ieri Ministerul Finantelor Publice. Reprezentantii institutiei si expertii Fondului Monetar International au analizat, in aceste zile, impozitele si taxele
Veniturile agricole vor fi impozitate, de la 1 ianuarie 2007, fie cu 2% fie cu 16%, a anuntat ieri Ministerul Finantelor Publice. Reprezentantii institutiei si expertii Fondului Monetar International au analizat, in aceste zile, impozitele si taxele care vor fi aplicate incepand din 2007, prin modificarea Codului Fiscal. In ceea ce priveste veniturile obtinute din vanzarea actiunilor pe piata de capital, Finantele propun impozitarea acestora, tot incepand de anul viitor, fie cu 16% fie cu 5%. In cazul tranzactiilor imobiliare, variantele luate in calcul se refera fie la o impozitare a valorii reale (pretul de vanzare) cu 2%, fie la taxarea cu 16% a castigului net, calculat ca diferenta pozitiva dintre pretul de vanzare si cel de cumparare.
Alte masuri vizate pentru anul viitor sunt eliminarea facilitatilor acordate parcurilor industriale si autofacturarea pentru anumite activitati de export, cum ar fi cherestea sau deseuri metalice, pentru a fi evitate abuzurile in domeniul rambursarilor de TVA.
Un alt subiect discutat de MFP cu reprezentantii FMI a fost proiectul de lege care vizeaza infiintarea unui Fond National de Dezvoltare. Reprezentantii Finantelor au explicat faptul ca, din punct de vedere tehnic, acesta va lua forma unui cont in cadrul bugetului de stat, din care, cu aprobarea Guvernului, vor putea fi cheltuiti bani cu diverse destinatii, de exemplu pentru lucrari de dezvoltare a infrastructurii. "Sursele acestui cont ar putea fi banii care urmeaza sa fie incasati de statul roman ca urmare a privatizarilor din sectorul public, actiuni rezultate prin transformarea unor datorii catre bugetul general consolidat si soldul efectiv din conturile Trezoreriei Statului al fondurilor rezultate din privatizare", se mai precizeaza in comunicat.
Pentru pregatirea accesarii fondurilor structurale, MFP va intensifica eforturile de lansare din timp a anunturilor de licitatii pentru a evita performanta scazuta care a caracterizat absorbtia acestor fonduri in primul an de la aderare, in multe din statele recent intrate in UE. Codul Fiscal va fi modificat prin lege, iar schimbarile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007. Pentru acest an, Finantele anunta ca accizele se vor majora de la 1 iulie potrivit angajamentelor cu UE. Tot in acest an vor creste taxele de autorizare a jocurilor de noroc, si a producatorilor de alcool.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.