Consilierul prezidential Octavian Belu a declarat ieri, pentru Mediafax, ca se simte in largul sau in noua postura de la Cotroceni si ca a intocmit deja mai multe proiecte, pe care le discuta periodic cu presedintele Traian Basescu, desi relatia se a
Consilierul prezidential Octavian Belu a declarat ieri, pentru Mediafax, ca se simte in largul sau in noua postura de la Cotroceni si ca a intocmit deja mai multe proiecte, pe care le discuta periodic cu presedintele Traian Basescu, desi relatia se afla, momentan, intr-o perioada de tatonare. "Proiectul atragerii spre sport a copiilor institutionalizati este unul foarte important. Apoi, avem in plan rezolvarea problemei bazelor sportive. Multe dintre acestea stau in conservare sau in rugina si sunt departe de scopul initial pentru care au fost construite", a declarat Belu, adaugand ca a discutat deja cu unii dintre posibilii investitori. "Exista oameni interesati sa construiasca sali, bazine, patinoare sau alte baze sportive. Trebuie doar sa gasim o modalitate de a duce la indeplinire aceste proiecte", a mai spus Belu. Totodata, fostul antrenor al lotului feminin olimpic de gimnastica al Romaniei spune ca a intocmit o agenda a principalelor evenimente sportive din Romania pe 2006 si crede ca reuniunea secretarilor generali ai comitetelor olimpice europene si a sefilor de delegatii pentru JO 2008, care va avea loc, in iunie, la Bucuresti, este cel mai important. In acest sens, Belu a precizat ca ii va propune presedintelui Romaniei o intalnire "de gradul zero" cu seful CIO, belgianul Jaques Rogge. "Reuniunea se va desfasura sub patronajul Presedintiei Romaniei. Mi se pare normal ca presedintele CIO, Jaques Rogge, sa fie primit de seful Statului", a explicat Belu, care nu a uitat de sportul sau preferat. "FR Gimnastica va implini o suta de ani de existenta.
Trebuie realizat un proiect special, pentru ca gimnastica a adus multa glorie Romaniei. Iar evenimentul se va desfasura tot sub patronajul Presedintiei", a mai declarat Belu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.