18 Iulie 2005

Lectura de 2 minute

Am centrala mea
Statul va sprijini populatia cu venituri reduse pentru acoperirea unei parti din cheltuielile cu achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a unor centrale termice individuale sau, dupa caz, a unor arzatoare autom
Am centrala mea
Statul va sprijini populatia cu venituri reduse pentru acoperirea unei parti din cheltuielile cu achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a unor centrale termice individuale sau, dupa caz, a unor arzatoare automatizate. Executivul a aprobat, in ultima sedinta, acordarea de ajutoare banesti pentru familiile al caror venit pe membru nu depaseste salariul minim brut pe tara. Acest ajutor se va acorda sub forma de bonuri valorice in valoare de 1000 de lei noi, in cazul achizitionarii unei centrale termice, sau 200 de lei noi, pentru arzatoare automatizate. (G.M.)
Taxa de drum la CEC
Taxa de drum pentru autovehiculele achizitionate in leasing sau inchiriate se poate plati la ghiseele sucursalelor CEC, atat de catre utilizatori, cat si de catre proprietarii de drept, respectiv companiile de leasing, se arata intr-un comunicat al CEC. Utilizatorul autovehiculului trebuie sa se prezinte la ghiseele CEC cu contractul de leasing, iar chitanta se intocmeste pe numele utilizatorului. (A.M.V.)
Doua miliarde de euro la iarna
Fondurile necesare achizitiei de combustibili pentru perioada de iarna 2005-2006 se ridica la 70.700 miliarde lei vechi (circa doua miliarde euro), ce vor fi asigurate atat din surse proprii ale producatorilor de energie, cat si din credite interne sau externe, informeaza Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Valoarea totala a combustibililor care au fost necesari in ultima iarna s-a cifrat la aproape 56.000 miliarde lei (circa 1,6 miliarde dolari la un curs valutar calculat, atunci, de Guvern de 35.000 lei/dolar). Pentru iarna 2005-2006 vor fi contractate credite interne in suma totala de 19.135 miliarde lei, dar si credite externe in limita totala a 105 milioane dolari. Celelalte fonduri necesare vor fi asigurate din sursele proprii ale unitatilor producatoare. Vor fi constituite stocuri de 4,8 milioane de tone de lignit, 746.000 de tone de huila, 415.000 de tone de pacura, 3,2 miliarde de metri cubi de gaze, pentru iarna viitoare estimandu-se o crestere medie de 5- 5,5% a consumului de energie termica si electricitate fata de intervalul corespunzator perioadei de iarna 2004-2005. In ceea ce priveste programele de reparatii, valoarea totala a lucrarilor, propuse pentru executie, pentru iarna 2005-2006 se cifreaza la 7273 miliarde lei. (G.M.)
Preemtiune pentru CEZ si E.ON
Electrica va putea vinde actiunile detinute la filialele Oltenia si Moldova, care vor intra in toamna acestui an in proprietatea CEZ, respectiv E.ON, numai dupa ce va oferi titlurile celor doi investitori, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). De la aceasta prevedere sunt exceptate pachetele de actiuni care vor fi vandute salariatilor, cei ai Electrica Moldova putand achizitiona, pana la 31 decembrie 2007, pachetul de actiuni care le revine, in timp ce salariatii Electrica Oltenia au un termen de trei ani de la finalizarea privatizarii companiei. Proiectul de act normativ stabileste si metode de ajustare a pretului de cumparare ale celor doua filiale. Reamintim, reprezentantii E.ON si cei ai companiei Electrica au semnat, la inceputul lunii aprilie, acordul de privatizare a Electrica Moldova. (G.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.