TVR 1
Se schimba regulile Eurovision Song Contest
Incepand de anul viitor, numai 10 tari din semifinala concursului Eurovision se vor califica in finala, inclusiv cele patru mari participante care merg anual in finala (Germa
TVR 1
Se schimba regulile Eurovision Song Contest
Incepand de anul viitor, numai 10 tari din semifinala concursului Eurovision se vor califica in finala, inclusiv cele patru mari participante care merg anual in finala (Germania, Franta, Marea Britanie si Spania). Pana acum, la faza finala a concursului se calificau primele 14 clasate la finala anului anterior plus primele zece clasate din semifinala editiei curente. "Prin urmare, pentru ca Romania sa isi asigure un loc in finala Eurovision-ului din 2007, trebuie ca Mihai Traistariu sa se claseze intre primii sase", a declarat Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision. Decizia a fost luata la intalnirea sefilor de delegatii de la Atena, din 20-21 martie.
Ieri a avut loc tragerea la sorti a ordinii intrarii in semifinala si in finala, precum si ordinea comunicarii rezultatelor televotului din fiecare tara. Secvente din tragerea la sorti in urma careia s-a decis si intrarea in concurs a lui Mihai Traistariu, cu "Tornero", vor fi difuzate pe TVR 1 la emisiunea "Danutz SRL" de duminica, 26 martie, in care este invitat si Mihai.
TVR 2, 22.30
Vorbeste cu ea
Spania, drama, 2002
Regia: Pedro Almodovar
Distributia: Geraldine Chaplin, Javier Camara, Rosario Flores, Dario Grandinetti, Leonor Watling, Mariola Fuentes
Premiul Oscar 2003 pentru cel mai bun scenariu
Premiul Bafta 203 pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun film strain
Premiul Cesar 2003 pentru cel mai bun film European
4 Premii Europene pentru: regie, scenariu, cel mai bun film si cel mai bun actor - Javier Camara.
La un spectacol de balet, doi barbati au locurile alaturate. Unul este Benigno, infirmier, iar celalalt este Marco, un scriitor de 40 de ani. Cei doi nu se cunosc, dar Benigno vede cum Marco, fascinat de frumusetea si tristetea spectacolului, incepe sa planga. Peste cateva luni, cei doi barbati se reintalnesc, la clinica unde lucreaza Benigno. Intre cei doi barbati se infiripa o prietenie fara egal. Un film despre lipsa de comunicare, despre relatiile umane, despre cuvintele care pot alina cele mai grele suferinte
TVR Cultural, 21.30
Telenovela - plus sau minus?
Transmisiune directa de la Uniunea Arhitectilor
De cand serialele sud-americane au invadat piata, teoreticienii media, sociologii, oamenii de televiziune discuta despre influenta acestora asupra publicului. Se spune ca devoratorii de telenovele sunt, de obicei, femeile casnice, intre doua varste. In realitate, studentii si chiar persoanele educate se uita, de multe ori, la astfel de seriale fara sa o recunoasca. Reteta succesului: poveste simpla, stereotipuri, dragoste si gelozie, bogati si saraci, cenusarese care se transforma in printese. Cele mai multe tari din Europa de Est au inceput, in ultimii ani, sa realizeze seriale proprii, tragand la xerox lumea feerica si personajele bogate din originalele sud-americane. Ramane de discutat daca aceste clisee se potrivesc si la noi. De ce sunt blamate telenovelele? Cine are dreptul sa le judece? Olga Delia Mateescu (foto), Veronica A. Cara si Alin Ionescu, invitatii Cristinei Modreanu la emisiunea Plus/minus arta, vor incerca sa treaca dincolo de clisee si sa raspunda la intrebarea paradoxala: poate exista o telenovela buna?
Discovery Channel, 22.00
Robo Sapiens
Roboti cu emotii, care vorbesc, fac sport, apara legea si in curand vor locui in casele noastre. Dar cat de inteligenti sunt? Oare ei vor fi sclavii nostri sau noi, sclavii lor? Se contureaza o noua specie de roboti, cantonata deocamdata in marile laboratoare de profil, cea a robotilor autonomi, masini care se autoprogrameaza si evolueaza pe baza unui algoritm neasteptat: cel al legilor selectiei naturale!
HBO, 18.25
Pepita: noroc si lacomie
Australia, comedie, 2002
Regizor: Bill Bennett
Distributia: Dave O'Neil, Stephen Curry, Eric Bana, Peter Moon, Belinda Emmett
Regizorul australian Bill Bennett ("Kiss or Kill") adauga putin burlesc repertoriului sau comic cu aceasta poveste despre noroc si lacomie. "The Nugget" urmareste trei prieteni ale caror cautari ocazionale dupa aur in pustietate au devenit ceva mai mult decat un hobby debil. Asta pana cand un semn de sus ii directioneaza spre o veritabila pepita cu metal pretios ascunsa pe dealuri. Coplesiti de avaritie, trio-ul se cearta cum sa-si imparta comoara, in tot acest timp neobservand ca alti doi intreprinzatori abia asteapta sa le fure descoperirea. In rolul principal il puteti vedea pe Eric Bana ("Munich").
National Geographic, 21.00
Clipe de cosmar: Hindenburg
In 1937, aeronava Hindenburg, cel mai mare dirijabil construit vreodata, mandria Germaniei naziste, ia foc in timp ce incerca sa aterizeze la Lakenhurst, New Jersey. Au fost ucisi 36 de pasageri si membri ai echipajului.
In prima sa calatorie, Hindenburg-ul, avand o lungime de 804 de picioare, trebuia sa transporte 36 de pasageri si 61 de membri ai echipajului. In timp ce incerca sa aterizeze la Lakenhurst, aeronava a luat brusc foc, probabil dupa ce o scanteie a aprins interiorul cu hidrogen. Prabusindu-se rapid pe o distanta de 200 de picioare pana la sol, carena aeronavei a fost facuta scrum in cateva secunde. Treisprezece pasageri, 22 de membri ai echipajului si un civil de la sol si-au pierdut viata, iar majoritatea supravietuitorilor, grav raniti. Cauza accidentului ramane chiar si astazi subiectul unor discutii aprinse.
TVR 1, 23.10
O "analiza finala" a unor cazuri celebre de crima si jaf, avand rigoarea unui film documentar. Consultantii serialului "Povesti intunecate", reporterii de investigatii Lidia Popeanga si Alecu Racoviceanu, au ales dosare mai putin cunoscute sau peste care s-a asezat uitarea.
Toate cazurile au fost candva stiri de prima pagina, dar acum au devenit povesti si de aceea, la prezentarea lor s-a apelat la artisti cunoscuti, precum Pavel Stratan sau Mihai Margineanu si multi altii.
Episodul de debut este legat de un loc blestemat, Moara Grecilor din Vaslui, unde s-au petrecut patru crime. Ecranizarea "povestii intunecate" s-a facut cu ajutorul melodiilor lui Pavel Stratan, care si interpreteaza un rol secundar, si al coregrafei Lusia Smetanina.
Invitati: Tudorel Butoi-prof. universitar; psiholog criminalist, Marius Iacob - procuror criminalist
PRO Cinema, 22.00
Dublura
SUA, thriller, 1994
Regia: Jack Sholder
Distributia: C. Thomas Howell, Lisa Zane, Miko Hughes, Ethan Phillips, Cameron Dye
Ben Braden este un barbat care poate spune ca intr-adevar are o viata perfecta. Este foarte multumit de slujba sa, isi iubeste sotia, copilul sau este foarte dragalas, iar prietenii nu l-au dezamagit niciodata. Ben locuieste in casa visurilor sale si are masina sport pe care si-a dorit-o dintotdeauna. Se poate considera cu adevarat un barbat fericit, rasfatat de soarta, pana intr-o zi cand i se intampla un lucru incredibil. Cineva suna la usa de la intrare, iar dupa ce raspunde Ben isi revine cu greu din soc: o persoana identica lui il priveste cu nonsalanta. Ciudatul personaj devine din ce in ce mai prezent in viata lui Ben, pana cand acesta din urma se decide sa-si cerceteze trecutul, pentru a afla mai multe despre barbatul cu care seamana pana la identificare...
TVR 2, 10.00
Invitatie la Tonomat!
"Daca simti ca muzica face parte din tine, daca vrei sa te reintorci la normalitate, daca te-ai saturat de playback si vrei sa vezi artistii cantand <<pe bune>>, vino dimineata la TVR! Vom petrece impreuna momente agreabile in compania artistilor carora nu le este frica de microfon, artisti prin venele carora <<curge muzica adevarata>>". Aceasta este invitatia echipei emisiunii "Tonomatului DP 2" adresata fanilor care au ocazia sa asiste astazi si maine, din studioul 2 al Televiziunii Romane, la emisiune si sa discute direct cu invitatii lui Stefan Lungu. Astazi, invitati in studio vor fi baietii de la Directia 5, iar maine un artist care canta la fierastrau si Cheloo (de la Parazitii), cu noul sau album. Fanii acestor artisti si ai emisiunii lui Sefan Lungu sunt asteptati la intrarea Pangratti dimineata de la ora 09.00, cu buletinul sau cu un alt act de identitate valabil.
Gasiti programele integrale ale tuturor televiziunilor pe site-ul www.ziua.ro


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.