3 Februarie 2006

Lectura de 2 minute

O cantitate mare de acid sulfuric tehnic s-a scurs in pamant, dupa ce un rezervor in care se aflau aproape 80 de tone de substante toxice s-a fisurat, miercuri, in municipiul Hunedoara, informeaza Mediafax. Accidentul ecologic s-a produs la societate
O cantitate mare de acid sulfuric tehnic s-a scurs in pamant, dupa ce un rezervor in care se aflau aproape 80 de tone de substante toxice s-a fisurat, miercuri, in municipiul Hunedoara, informeaza Mediafax. Accidentul ecologic s-a produs la societatea Ecosid si se presupune ca peste o tona de acid sulfuric s-a scurs in pamant, dupa ce un rezervor in care se aflau aproape 80 de tone de substante toxice s-a fisurat. Incidentul a avut loc pe platforma siderurgica de la Hunedoara, in zona fostei sectii cocsochimice. Scurgerea de acid sulfuric avusese loc in cursul dupa-amiezii si a fost oprita de angajatii Ecosid, insa conducerea firmei nu a anuntat autoritatile. Subprefectul Dezsi Attila a declarat ca au fost luate masuri pentru limitarea poluarii, iar pentru a verifica daca poluantul nu a ajuns in reteaua de canaliza a municipiului Hunedoara s-a dispus prelevarea de probe si monitorizarea stricta a calitatii apei. "Locuitorii municipiului Hunedoara pot sa bea linistiti apa de la robinete", i-a linistit subprefectul pe cetateni. El a precizat ca solul care a fost impregnat cu acid sulfuric va fi colectat si depozitat in containere speciale, urmand sa fie neutralizat. Anul trecut, in judetul Hunedoara au avut loc cinci poluari accidentale, doua dintre ele la societatea Ecosid.
In portul Constanta, cateva zeci de tone de titei s-au deversat, in dana 88-89, din cauza unei conducte fisurate care apartine Oil Terminal, societatea riscand o amenda de pana la 800 de milioane de lei, potrivit legislatiei de mediu. Seful Garzii de Mediu Constanta, Vasile Petro, a declarat ca o conducta a SC Oil Terminal s-a fisurat din motive necunoscute deocamdata, iar aproape 50 de tone de apa amestecate cu titei s-au deversat intr-un sant, dar s-au extins si pe o suprafata de aproape 700 de metri patrati de uscat, combustibilul neajungand insa si in mare. Seful Garzii de Mediu a spus ca, dupa toate probabilitatile, se va reusi recuperarea unei parti din cantitatea de titei deversata, iar societatea va trebui sa puna solutii absorbante pe sol pentru inlaturarea efectelor poluarii. Vasile Petro a adaugat ca, potrivit legislatiei de mediu, Oil Terminal risca o amenda contraventionala cuprinsa intre 400 si 800 de milioane de lei. (L.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.