Cercetarea averii lui Adrian Nastase, de catre comisia speciala a instantei supreme, va incepe peste doua saptamani, dupa ce, ieri, presedintele Camerei Deputatilor a depus la dosar o cerere de amanare, din lipsa de aparare. Comisia speciala care va
Cercetarea averii lui Adrian Nastase, de catre comisia speciala a instantei supreme, va incepe peste doua saptamani, dupa ce, ieri, presedintele Camerei Deputatilor a depus la dosar o cerere de amanare, din lipsa de aparare. Comisia speciala care va analiza dosarul este aceeasi care a luat in discutie cauza privind modul de dobandire a averii de catre Dan Ioan Popescu. Aceasta este aleasa pe o perioada de cinci ani, iar din ea fac parte doi judecatori ai instantei supreme, un procuror si un secretar. Adrian Nastase solicitase procurorului general al Romaniei verificarea legalitatii mostenirii primite de la o matusa, cerere care a fost trimisa procurorilor anticoruptie care declansasera verificari privind casa detinuta de fostul premier in strada Zambaccian, iar acestia au trimis cererea la instanta suprema. Potrivit unei declaratii a purtatorului de cuvant al DNA, Livia Saplacan, procurorii anticoruptie au extins cercetarile in cazul achizitiei de catre Adrian Nastase a terenului si unei parti din imobilul din strada Zambaccian, fiind avuta in atentie mostenirea primita de familia acestuia. Mai exact, procurorii au luat in considerare o legatura intre achizitionarea unei parti din imobilul situat in strada Zambaccian din Bucuresti si mostenirea primita de familia Nastase, fiind totodata avute in atentie aspectele semnalate de presa si cunoscute generic sub numele "Afacerea Matusa". (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.