Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a stabilit perioadele in care va avea loc simularea examenelor nationale, respectiv a testelor nationale si a bacalaureatului. Potrivit unui comunicat al MEdC, in acest an, simularea testelor nationale va ave
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a stabilit perioadele in care va avea loc simularea examenelor nationale, respectiv a testelor nationale si a bacalaureatului. Potrivit unui comunicat al MEdC, in acest an, simularea testelor nationale va avea loc in zilele de 2, 3, 6 si 10 martie, iar cea a bacalaureatului in 3, 4, 6 si 11 aprilie.
Simularile au dublu scop, pe de o parte asigurand familiarizarea elevilor cu situatia de examen, iar pe de alta parte verifica aspecte legate de buna organizare si desfasurare a examenelor. Pentru a acorda un sprijin cat mai important elevilor, spre deosebire de anii precedenti, simularile sunt organizate in zile diferite, pentru fiecare proba de examen.
Astfel, elevii pot participa direct la simularea tuturor acestor probe. Calendarul pe discipline si profiluri pentru care Serviciul National de Evaluare si Examinare a pregatit subiectele are urmatoarea configuratie: Teste Nationale: Limba si literatura romana - 2 martie; Limba si literatura materna (maghiara si germana) - 3 martie; Matematica - 6 martie; Istoria romanilor sau Geografia Romaniei - 10 martie. Bacalaureat: Limba si literatura romana - 3 aprilie; Limba si literatura materna (maghiara si germana) - 4 aprilie; Proba D, respectiv Matematica - programa M1 (Matematica-informatica), programa M1 (Stiinte ale naturii), programa M2, Istoria Romanilor, Geografia Romaniei - 6 aprilie; Discipline din probele E si F, respectiv Fizica - programa F1, Logica si Argumentare (specializare Stiinte Sociale), Chimie organica I, Chimie anorganica I, Anatomie si fiziologie umana si genetica, clasele a XI-a si a XII-a, Istorie universala, Economie - toate specializarile, Psihologie - toate specializarile, Informatica (limbajele: Pascal si C++), Pregatire teoretica sportiva, Limba germana: 1-2 ore saptamanal, Limba engleza: 1-2 ore saptamanal, Limba franceza: 1-2 ore saptamanal, Masurari electrice si electronice (profil Tehnic), Contabilitate (profil Servicii), Ecologie si protectia mediului (profil Resurse materiale si protectia mediului) - in data de 11 aprilie. Simularile nu sunt obligatorii, elevii participand benevol la acestea. Totodata, notele obtinute nu se trec in catalog.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.