Anul trecut, un alt militar american a fost implicat intr-un grav accident rutier. Pe 16 mai 2005, Craig Steven, de 42 ani, cetatean american cu gradul de sergent in armata SUA, accidenta grav un pensionar pe o trecere de pietoni din municipiul Const
Anul trecut, un alt militar american a fost implicat intr-un grav accident rutier. Pe 16 mai 2005, Craig Steven, de 42 ani, cetatean american cu gradul de sergent in armata SUA, accidenta grav un pensionar pe o trecere de pietoni din municipiul Constanta. Sergentul, aflat intr-o misiune in cadrul exercitiului "Combined Endeavour 2005", conducea un autoturism marca Ford Tourneo, cu numarul de inmatriculare B-42-ZDX. Ajungand la o trecere de pietoni semnalizata cu indicator si marcaj pietonal, sergentul american nu a acordat prioritate unui pieton care se angajase in traversarea strazii. Craig nu a mai putut evita accidentul si l-a ranit pe Virgil Bresteanu, de 79 de ani. Septuagenarul a fost transportat imediat la Spitalul de Urgenta Constanta. Dupa doua zile, victima a decedat in urma ranilor suferite.
Fiul victimei, Laurentiu Brescan a declarat ieri Mediafax ca a trimis prin Ministerul Justitiei din Romania, Directia Drept International si Cercetare Juridica Internationala, o cerere catre Departamentul de Stat al SUA si catre Ministerul American de Justitie prin care cere sa se constituie ca parte civila in proces. In legatura cu stadiul cercetarilor intreprinse in acest caz, Biroul de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti ne-a comunicat urmatoarele:
"Biroul Procurorului Militar de pe langa Comandamentul Fortelor Armate Americane din Europa ne-a informat ca ancheta referitoare la accidentul in care a fost implicat Sergentul Fischer este in desfasurare. Dupa incheierea anchetei, se va decide daca se vor lua sau nu masuri juridice impotriva Sergentului Fischer. Conform informatiilor pe care le detinem, Sergentul Fischer se afla, in prezent, la o unitate a Fortelor Armate Americane din Germania." (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.