Convorbirea toata este dusa cu ajutorul tovarasului sau interpret, acesta este un roman plecat de mult din Romania, dar care acum este in solda Paramountului avand insarcinarea expresa de a livra pasapoartele, viza si biletele de calatorie, de a into
Convorbirea toata este dusa cu ajutorul tovarasului sau interpret, acesta este un roman plecat de mult din Romania, dar care acum este in solda Paramountului avand insarcinarea expresa de a livra pasapoartele, viza si biletele de calatorie, de a intocmi cazierul noii vedete si a se ingriji in cele mai mici amanunte ca sa fie calatoria facuta fara nici o lipsa si in totul agreabila fiind destul de lunga durata pana la destinatie.
Dupa tratative si inscrisuri solemne "domnul de la pasapoarte" se retrage pentru ca noua vedeta sa ramana in... costumul Evei cu reprezentantul Paramountului spre a fi masurata cu centimetrul in lungul si latul corpului cunoscandu-se amanuntit proportionalitatea apoi... micuta cade pentru a se inalta ca stea. Micuta pasarica cu dorinta ca ascensiunea ei sa fie cat mai rapida iar conditiunile de calatorie cat mai alese nu uita sa fie gratioasa si cu "domnul de la pasapoarte" care tocmai apare in pragul usei ca din intamplare. Legatura, astfel, fiind bine stabilita si ramanand, doar, ca fetita talentata si aleasa a Providentei sa fie din timp anuntata pentru ca din timp sa se poata pregati pentru calatorie. Aici si acum drumurile lor se despart apucand fiecare cararile lor; pasarea naiva spre visul ei de inaltime, completul Paramountului la o alta panda pentru o noua prada.
Epilog
Caminurile de alta data cu tatal muncind din zori, cu mama scuturand prin casa, cu fata tesandu-si zestrea la gherghef si in care se arunca cu flori, nu mai sunt la moda astazi. Acum tatal a ramas acelas, mama e la ceai dansant sau la intruniri politice, iar fata, pe prispe de biserici arunca... copii din flori.
ZIUA, 3 februarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.