3 Februarie 2006

Lectura de 2 minute

Eugen Nicolaescu cauta, mai nou, o firma de consultanta, pentru asistenta in vederea realizarii si implementarii pachetului de legi proaspat aprobat de Executiv.
Astfel pe site-ul ministerului, la capitolul licitatii, consultantii sunt invitati
Eugen Nicolaescu cauta, mai nou, o firma de consultanta, pentru asistenta in vederea realizarii si implementarii pachetului de legi proaspat aprobat de Executiv.
Astfel pe site-ul ministerului, la capitolul licitatii, consultantii sunt invitati sa-si trimita la Ministerul Finantelor Publice, expresiile de interes, pana pe 19 ianuarie 2006, pentru urmatoarele activitati principale: "sa propuna recomandari cu privire la instrumentele, actiunile, masurile si reglementarile necesare pentru a sprijini reforma in domeniul sanatatii; sa identifice problemele si inadvertentele dintre diversele propuneri legislative, intre propunerile legislative si alte legi existente, si intre propunerile legislative si legislatia sau politicile europeane relevante; sa elaboreze proiectele de legislatie secundara (normele metodologice) care sa asigure un suport larg pentru masurile avute in vedere de legislatia primara si sa evalueze impactul noului pachet legislativ (si ale legislatiei secundare propuse) si sa identifice potentialele piedici in implementarea cadrului legal astfel constituit."
Banca Mondiala a fost consultata "de kiki"
Expresiile de interes au fost trimise in termenul prevazut, au fost analizate si evaluate de o comisie, iar raportul a plecat de la Finante catre Banca Mondiala pentru validare. Pana in acest moment, raspunsul Bancii nu a sosit, pachetul legislativ a fost aprobat, iar consultantii alesi si platiti isi vor spune parerea pe niste texte de lege in care nici macar o litera nu va mai putea fi modificata in momentul asumarii raspunderii de catre Guvern.
"Este, credem, extrem de ingrijorator faptul ca Ministerul Sanatatii a promovat pachetul de legi pentru reforma in sanatate, mai mult chiar, ca acest pachet a fost aprobat de Guvern, fara ca el sa fi fost evaluat la nivel de experti, din punct de vedere al inadvertentelor si posibilelor conflicte cu alte prevederi legale in vigoare, precum si din perspectiva legislatiei UE. Se poate trage concluzia ca, la nivel de Guvern se stia care este situatia reala a pachetului legislativ, inainte de a fi aprobat! Lipsa de responsabilitate in actiunile guvernamentale in domeniul sanatatii si informatiile eronate transmise reprezentantilor FMI si UE in legatura cu pachetul de legi ne confirma, inca o data, ca nu exista o politica coerenta si bine structurata pentru acest domeniu vital. Devine astfel clar acum pentru toata lumea ca pachetul a fost aprobat fara o evaluare profesionista si ca este o lucrare care musteste de amatorism", ne-a declarat Ion Ciceala, director executiv al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.