Aflat pentru prima data in Romania, elvetianul Emmanuel Siffert - dirijor principal al orchestrelor European Chamber Opera (Londra), Orchestra Simfonica Aosta (Italia) si Swiss Chamber Orchestra (Elvetia) - va dirija, azi si maine, concertele simfoni
Aflat pentru prima data in Romania, elvetianul Emmanuel Siffert - dirijor principal al orchestrelor European Chamber Opera (Londra), Orchestra Simfonica Aosta (Italia) si Swiss Chamber Orchestra (Elvetia) - va dirija, azi si maine, concertele simfonice din Sala Mare a Ateneului Roman, incepand cu orele 19.00. Solistul ambelor concerte va fi pianistul brasovean Horia Mihail (foto), iar programul celor doua seri cuprinde lucrari de Wagner, Schumann si Brahms.
Tanarul dirijor Emmanuel Siffert a studiat si vioara la Salzburg. Are un impresionant palmares, atat concertistic, cat si ca inregistrari, iar in viitorul apropiat, va participa la realizarea unor proiecte diferite: cu formatia Mozarteum din Salzburg - "Acoustic-project", pregatirea partilor orchestrale ale unor simfonii italiene rar prezentate din secolul al XVIII-lea si inregistrarea unor lucrari de compozitori elvetieni.
Tanarul pianist Horia Mihail a obtinut premiu intai la toate concursurile la care a participat. A beneficiat de burse complete la toate institutiile de invatamant superior pe care le-a frecventat. In 1999 a castigat premiul Esther B. & Albert S. Kahn Career Entry Award. Dupa trei ani in care a fost lector universitar la Boston University, s-a intors (in toamna lui 2002) in tara, unde este solist al Filarmonicii din Brasov, membru al Romanian Piano Trio - alaturi de Alexandru Tomescu si Razvan Suma - si profesor asociat la Universitatea "Transilvania" din orasul natal. In fiecare vara este invitat ca profesor la Festivalul International de la Tanglewood, organizat de Boston Symphony Orchestra in colaborare cu Boston University. In toamna, se va alatura colegilor lui din Romanian Piano Trio pentru a realiza un turneu de 33 de concerte, recitaluri si simpozioane in centre culturale din Romania si in Bucuresti, turneu care va marca 150 de ani de la moartea compozitorului german Robert Schumann. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.