Grosul delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de iarna va pleca spre Italia, duminica, cu o cursa a transportatorului oficial Tarom, urmand ca de luni, sportivii si antrenorii sa intre in programul oficial al antrenamentelor de acomodare pentru
Grosul delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de iarna va pleca spre Italia, duminica, cu o cursa a transportatorului oficial Tarom, urmand ca de luni, sportivii si antrenorii sa intre in programul oficial al antrenamentelor de acomodare pentru intrecerile care se vor derula la Torino, in perioada 10-26 februarie, alaturi de componentii celorlalte 84 de delegatii de pe listele de concurs. Conform datelor oferite de COSR pe CD-ul de prezentare a delegatiei conduse de Alexandru Epuran, care se afla de cateva zile in Italia, participand, marti seara, si la festivitatea de deschidere oficiala a Satului olimpic de la Torino, Romania va fi reprezentata la JO 2006 de 27 de sportivi, fiind cea mai numeroasa participare tricolora din ultimii 25 de ani. Din aceeasi sursa oficiala, aflam ca din delegatia noastra mai fac parte 15 antrenori, trei medici si 14 oficiali. Totodata, din acelasi CD reiese ca fostul antrenor al reprezentativei feminine de handbal a Romaniei, Cornel Otelea, unul dintre greii Comisiei Tehnice a COSR, va fi conducatorul lotului de schi alpin la Torino! "Poate fi o greseala de exprimare. Dar eu stiu clar ca Otelea a fost numit in delegatia Romaniei la JO de la Torino din partea Comisiei Tehnice a COSR", a declarat pentru Mediafax presedintele forului olimpic roman, Octavian Morariu (foto). Seful COSR a tinut sa mai adauge ca decizia cooptarii multiplului campion mondial de handbal in delegatia pentru Jocurile Olimpice de iarna a fost luata de Executivul forului din Str. Otetari. "CIO ne obliga sa dam responsabili pe ramurile de sport, iar numirea lui Cornel Otelea a venit dupa munca depusa la Comisia Tehnica", a mai spus Morariu, adaugand ca la sedinta executiva de la Izvorani, COSR a aprobat o lista cu 27 de sportivi calificati la JO 2006: Eva Tofalvi, Daniela Cojocea Potlogea, Alexandra Rusu, Mihaela Purdea si Marian Blaj (biatlon), Zsolt Antal, Mihai Galiceanu, Monika Gyorgy si Camelia Cserenski (schi fond), Florentin Nicolae si Bianca Andreea Narea (schi alpin), Nicolae Istrate, Adrian Duminicel, Aurel Iliescu, Levente Barthe, Gabriel Popa, Ion Dovalciuc (bob), Gheorghe Chiper si Roxana Luca (patinaj artistic), Daniela Oltean, Daniela Dumitru si Claudiu Grozea (patinaj viteza), Katalin Kristo (short track) si Eugen Radu, Marian Lazarescu, Cosmin Chetroiu si Ionut Taran (sanie). De mentionat ca la Torino vor mai fi prezenti presedintele COSR, Octavian Morariu, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, presedintele ANS, Florian Gheorghe, precum si alti reprezentanti ai federatiilor sportive, ANS si COSR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.