Companiile de stat, in special cele din minerit, continua sa domine topul marilor contribuabili cu datorii la bugetul de stat. Mari contribuabili sunt considerate firmele a caror cifra de afaceri depaseste 500 miliarde de lei vechi. Insumate, restant
Companiile de stat, in special cele din minerit, continua sa domine topul marilor contribuabili cu datorii la bugetul de stat. Mari contribuabili sunt considerate firmele a caror cifra de afaceri depaseste 500 miliarde de lei vechi. Insumate, restantele acumulate de primii 10 mari datornici din aceasta categorie se apropie de 2 miliarde de lei noi (circa 500 milioane de euro). In varianta reactualizata, publicata pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor, lista marilor datornici la buget include peste 400 de societati. Prima in top este Compania Nationala a Huilei, cu restante de aproape 600 milioane de lei noi, pentru care de altfel au si inceput procedurile de executare silita. Datornicul numarul doi este Termoelectrica, cu 344,8 milioane de lei noi restante la bugetul de stat, urmata de Societatea Comerciala de Inchidere si Conservare a Minelor - 322,5 milioane de lei noi, in cazul celor doua companii Finantele precizand ca au inceput procedurile de executare silita. Locurile urmatoare sunt ocupate de CN CFR - 246,7 milioane de lei noi, UCM Resita - 111 milioane de lei noi, Electroputere Craiova - 83,2 milioane de lei noi, Tractorul Brasov - 78,8 milioane de lei noi, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia - 57,7 milioane de lei noi si Lukoil Black Sea Romania SRL - 51,5 milioane lei noi. Recent, ministrul Finantelor a anuntat ca se intentioneaza stergerea datoriilor istorice inregistrate de companiile din minerit si Termoelectrica, pe care oricum statul nu mai are cum sa le recupereze. Cat priveste societatea Tractorul Brasov, pentru a carei privatizare statul negociaza de mai multe luni cu firma indiana Mahindra&Mahindra, premierul arata recent ca orice facilitate va fi acordata numai dupa consultari cu UE. Datoriile la stat ale marilor contribuabili sunt actualizate trimestrial si publicate pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor.
Primii 10 datornici la bugetul de stat
Societatea Datorii (mil RON) ObservaTii
Compania Nationala a Huilei 600 executare silita
Termoelectrica 344,8 executare silita
Inchiderea si Conservarea Minelor 322,5 executare silita
CNCFR SA 246,7 executare silita
UCM Resita 111 administrare speciala
Electroputere Craiova 83,2 administrare speciala
Tractorul Brasov 78,8 administrare speciala
Soc. Nat. a Lignitului Oltenia 57,7 executare silita
Lukoil Black Sea Romania 51,5 inlesniri la plata
Interventii feroviare 44,5 executare silita
sursa: Ministerul Finantelor


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.