Baroneasa Emma Nicholson (foto), fost raportor pentru Romania al Parlamentului European, a apreciat ieri ca tara noastra si-a indeplinit cu succes si intr-un interval scurt de timp sarcina de reformare a sistemului de ingrijire a copiilor din centrel
Baroneasa Emma Nicholson (foto), fost raportor pentru Romania al Parlamentului European, a apreciat ieri ca tara noastra si-a indeplinit cu succes si intr-un interval scurt de timp sarcina de reformare a sistemului de ingrijire a copiilor din centrele de plasament si de respectare a drepturilor copilului.
In deschiderea conferintei ""Drepturile copilului, rolul familiei si politici de ingrijire alternativa - dezvoltari actuale, tendinte si provocari in Europa"", Nicholson a spus ca Romania a devenit un exemplu privind sistemul de protectie a copiilor abandonati. INCURAJARI. Si seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a spus ca, daca la inceputul anilor a€™90 imaginile cu orfanii din Romania infiorau o lume intreaga, in prezent chiar state membre UE pot lua drept exemplu tara noastra. Potrivit lui Scheele, Guvernul Romaniei trebuie sa depuna mai multe eforturi pentru a arata europenilor rezultatele ultimilor ani. La conferinta au mai participat si alti oficiali europeni, care au apreciat eforturile nationale si internationale ale Romaniei in ceea ce priveste combaterea traficului de copii si a violentei la adresa copiilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.