Prima editie a "Grand Prix-ului Monica Iagar", meeting atletic dedicat exclusiv sariturii in inaltime, se va desfasura duminica, de la ora 15, in sala Rapid. Cu aceasta ocazie, Monica Iagar, dubla campioana europeana la aceasta proba, isi va face ret
Prima editie a "Grand Prix-ului Monica Iagar", meeting atletic dedicat exclusiv sariturii in inaltime, se va desfasura duminica, de la ora 15, in sala Rapid. Cu aceasta ocazie, Monica Iagar, dubla campioana europeana la aceasta proba, isi va face retragerea oficiala din activitate.
Ce reprezinta pentru tine competitia din weekend?
Imi doresc ca toata lumea sa inteleaga mesajul acestui concurs international: Sa pregatim azi, avand grija zilei de ieri, pentru ca maine sa fim din nou in lume. Vor fi prezenti atlete si atleti cu rezultate de valoare la saritura in inaltime in prezent, printre care si romani. Nu vor lipsi, insa, marile nume ale atletismului mondial, dar si oamenii care mi-au fost aproape, tehnicieni care si azi pregatesc viitoarea generatie.
Poti sa dezvalui niste nume de invitati care vor fi prezenti in sala Rapid?
Cu multa placere va spun ca, pentru prima oara, in Romania va veni namibianul Frankie Fredericks, sprinterul cvadruplu medaliat cu argint la JO. Dar si Sarka Kasparkova, campioana a lumii. Nu va lipsi nici Alina Astafei, vicecampioana olimpica si lider continental, toti invitati speciali ai galei de duminica.
Cum vezi evolutia acestui concurs?
- Grand Prix-ul Monica Iagar este primul episod din campania pe termen lung de promovare a sariturii in inaltime. M-am bucurat c-am gasit deschidere din partea reprezentantilor Media Galaxy, pentru a organiza impreuna acest eveniment. Intrecerea de duminica este o premiera in Romania, pe care o voi continua cu siguranta in anii ce vin si in alte orase mari, cu traditie in atletismul nostru, care au dat mari campioni.
Apropo, care e viitorul acestei probe, al atletismului tricolor in ansamblu?
Fara pasiune nu poti face nimic. Daca vrem un viitor al atletismului romanesc si in mod special pentru saritura in inaltime, este responsabilitatea noastra sa ne ingrijim si de sportivii de inalta performanta, dar si de elevii din scoli, potentiali campioni. De-a lungul timpului, am avut foarte buni saritori si as incepe prin a o aminti pe doamna Iolanda Balas-Soeter, dar azi nu mai putem vedea limpede viitorul acestei discipline. E de datoria noastra sa dam copiilor dreptul la exercitii fizice, deoarece reprezinta pepiniera si unica selectie pentru viitor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.