Dupa ce staff-ul FR Tenis a anuntat oficial componenta lotului tricolor pentru meciul de Cupa Davis, din cadrul rundei inaugurale a Grupei Mondiale, ieri dimineata, si forul omolog din SUA a prezentat echipa pentru intalnirea care va avea loc la "Ten
Dupa ce staff-ul FR Tenis a anuntat oficial componenta lotului tricolor pentru meciul de Cupa Davis, din cadrul rundei inaugurale a Grupei Mondiale, ieri dimineata, si forul omolog din SUA a prezentat echipa pentru intalnirea care va avea loc la "Tennis Club" din La Jolla (California), in perioada 10-12 februarie. Astfel, peste mai putin de doua saptamani, Andrei Pavel, Victor Hanescu, Razvan Sabau, Horia Tecau si Adrian Ungur, vor incerca sa furnizeze o surpriza pe teren american, urmand sa dea ochi cu Andy Roddick, James Blake si fratii Bob si Mike Bryan. In ciuda cartilor impresionante de vizita ale adversarilor, Roddick fiind al treilea jucator in topul ATP, iar fratii Bryan lideri mondiali la dublu, presedintele FR Tenis, Ilie Nastase, considera ca romanii au totusi sanse reale la meciul din SUA, in ciuda unui debut mai slab in circuitul profesionist. "Nici americanii nu au avut rezultate prea bune de la inceputul anului. Roddick a fost eliminat in sferturi la Melbourne, iar Hanescu l-a invins pe Moya si a pierdut apoi la Coria, un jucator foarte bun. Nici eliminarea lui Pavel de catre Santoro nu este o contraperformanta", a spus cel care a jucat in toate cele cinci meciuri pe care Romania le-a sustinut de-a lungul timpului impotriva SUA in Cupa Davis, dintre care trei cu Salatiera pe masa. Totodata, fostul lider al circuitului profesionist admite ca americanii au prima sansa, dar Romania poate furniza o surpriza asa cum a facut-o Croatia chiar in 2005. "Trebuie jucat, trebuie vazut, pentru ca in Cupa Davis orice e posibil. Daca ne gandim la clasamente, americanii au prima sansa. Dar de ce sa nu prinda Pavel o zi buna si sa reusim ceea ce au facut si croatii de doua ori", a mai adaugat Nastase. Din pacate, insa, cel mai mare tenisman roman al tuturor timpurilor nu stie daca va putea asista la partidele din California. "Am o problema medicala si s-ar putea sa ma operez. Nu stiu, inca, sigur daca voi merge in SUA", a mai spus Nastase, adaugand ca suprafata de joc le va fi favorabila gazdelor, fiind una de tip dur (n.n. - emulsie acrilica aplicata pe ciment), care defavorizeaza jucatorii cu valente tehnice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.