Pesedistii vor trebui sa aleaga intre functiile din partid si cele administrative sau parlamentare. Aceasta directiva, trasata ieri conducerii PSD de catre presedintele Mircea Geoana, va fi discutata la Consiliul National de astazi, in contextul modi
Pesedistii vor trebui sa aleaga intre functiile din partid si cele administrative sau parlamentare. Aceasta directiva, trasata ieri conducerii PSD de catre presedintele Mircea Geoana, va fi discutata la Consiliul National de astazi, in contextul modificarii Statutului partidului. In sedinta de ieri a BPN, Geoana a spus foarte clar ca de acum inainte, in PSD, se doreste "omul si functia". "Dar spuneti-mi foarte clar: vreti sa aleg? Daca e o problema, eu renunt la sefia grupului PSD de la Camera", a reactionat Viorel Hrebenciuc ca replica la cele spuse de Geoana. Inaintea acestei reactii, presedintele PSD atrasese atentia ca, in acest an, Comisia Parlamentului Romaniei pentru Integrare Europeana este foarte importanta. Hrebenciuc, care este seful acestei Comisii si lider al deputatilor PSD, s-a simtit vizat direct de comentariile lui Geoana, mai ales ca pe aceasta tema au sarit si vicepresedintii Ioan Rus si Ilie Sarbu. Disponibilitatea lui Hrebenciuc de a renunta la functia de lider a ramas doar la stadiul de intentie. Ieri, in sedinta grupului parlamentar al PSD de la Camera, deputatii l-au reconfirmat pe Hrebenciuc in acest post. De altfel, Geoana a pus problema in BPN al PSD ca si euroobservatorii PSD sa aleaga intre a fi la Parlamentul European sau a fi vicepresedinti. La acest capitol, doar Titus Corlatean a spus ca este dispus sa mearga la Parlamentul European doar cand sunt actiuni foarte importante. Restul - Corina Cretu, Eugenia Godja si Ioan Mircea Pascu vor alege astazi, la reuniunea Comitetului National Executiv, intre cele doua functii. (R.A., C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.