Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a confirmat ieri ca nu va putea conta pe Viorel Moldovan, accidentat, in "dubla" cu Hertha Berlin, din 16-imile de finala ale Cupei UEFA, programata pe 15 si 23 februarie, explicand cum a devenit atacantul indisp
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a confirmat ieri ca nu va putea conta pe Viorel Moldovan, accidentat, in "dubla" cu Hertha Berlin, din 16-imile de finala ale Cupei UEFA, programata pe 15 si 23 februarie, explicand cum a devenit atacantul indisponibil. "El m-a impresionat prin dorinta de a intra cat mai repede in forma. Poate ca si excesul de zel a dus la aceasta situatie. Am vazut in el un jucator total pozitiv si in cadrul grupului si la antrenamente. Asa ca este o pierdere. Sper sa se refaca repede si sa vina alaturi de noi in cel mai scurt timp", a spus Lucescu. Moldovan, transferat in aceasta pauza competitionala de la Timisoara, s-a accidentat la antrenamentul de vineri seara din cadrul turneului din Cipru. In urma examenului RMN s-a descoperit ca atacantul a suferit o leziune fibrilara la coapsa piciorului drept si are sanse minime sa se refaca pana la al doilea joc cu echipa germana. Lucescu a comentat si revenirea lui Pancu in Giulesti. "Il vad dornic de a reveni in top, acolo unde ii este locul. Este foarte ambitios, vrea sa obtina mult in acest an si de aceea cred ca va ajuta echipa. Avem nevoie de el asa cum si el in momentul acesta are nevoie de Rapid", a explicat tehnicianul. Hertha este vazuta de Lucescu drept un un adversar periculos nu atat ca valoare a grupului, cat a individualitatilor din cadrul echipei. "Nu pot spune ca are o agresivitate, o constructie foarte elaborata, dar are individualitati foarte puternice. Ma refer aici la Basturk, Marcelinho, Kovac, Boateng. Daca ii lasi sa joace, te pot pune pericol", a precizat Lucescu, care a apreciat ca sincopele Herthei in campionat pot deveni un un dezavantaj pentru echipa sa, fiindca jucatorii trupei berlineze doresc sa se revanseze printr-un parcurs bun in Cupa UEFA. Lucescu a evitat sa-l mai acuze pe Constantin Zotta, secretarul general al clubului, de proasta organizare, dupa ce cu o zi inainte il pusese la zid pe acesta pentru lipsa autocarului la aeroport, duminica dimineata, la revenirea echipei din Cipru. "Un reprezentant al clubului trebuia sa vina acolo. Nu e normal ca un club de talia Rapidului sa nu aiba un autocar care sa astepte echipa. Nu trebuie sa mai invocam scuze. Intotdeauna incercam sa gasim astfel de scuze care nu-si au rostul. E important sa incercam sa obtinem performante, dar e foarte important ca echipa sa simta din interior ca exista unitate, nu boicot", a precizat Lucescu. Rapidistii au efectuat ieri primul antrenament de la revenirea in tara, pe stadionul din Giulesti, acolo unde se vor pregati pana sambata, cand este prevazuta plecarea intr-un nou turneu, in Elvetia. (B.G.)
Zotta: "Eu mi-am facut datoria"
Constantin Zotta, secretar general la Rapid, a tinut ieri sa se dezvinovateasca dupa acuzele venite din partea lui R. Lucescu. "Este regretabil ceea ce s-a intamplat, dar eu mi-am facut pe deplin datoria. Responsabilitatea revine exclusiv firmei de la care noi inchiriem autocarul. Din ce am inteles, a fost vina unui angajat. De altfel, noi am primit scuze in scris de la conducerea acestei firme si promisiunea ca nu se va mai intampla niciodata", a explicat oficialul rapidist. Referitor la reprosurile tehnicianului, Zotta a afirmat ca nu vrea sa raspunda folosind mass-media.
"Regret ca au aparut aceste acuze. Chiar o sa am o discutie personala cu domnul antrenor, pentru ca nu vreau sa folosesc presa pentru a-i raspunde. Pana la urma suntem colegi, ne despart doar doua birouri", a mentionat Zotta. (B.G.)
Rapidistii viseaza frumos
Maftei: "Nu este imposibil sa jucam finala Cupei UEFA"
D. Niculae crede ca absenta lui "Vio-gol" poate fi suplinita
Fotbalistii de la Rapid au comentat ieri sansele de calificare in dauna Herthei Berlin, fiind de parere ca echipa germana poate fi depasita. "La meciul asta trebuie sa jucam si cu inima. Nu vrem sa dam cu piciorul la ce am cladit pana acum. Pentru ca daca am ajuns aici, noi speram la mai mult. Adica sa trecem inca un tur si inca unul... cat se poate. De ce nu si finala? Este un vis pentru orice fotbalist sa joace o finala de cupa europeana. Este foarte greu, dar nu imposibil. Speram sa razbunam golurile pe care le-am luat in Cipru", a spus Vasile Maftei, capitanul Rapidului. Acesta a vorbit si despre accidentarea lui Viorel Moldovan. "Conteaza mult si absenta lui Viorel. Este un jucator cu mare experienta si aveam mare nevoie de el in meciul cu Hertha. Dar asta este, si accidentarile fac parte din fotbal. Trebuie sa fim alaturi de el sa se refaca repede si sa ne ajute in campionat. Dar sansele de calificare fara Moldovan raman la fel, adica egale", a spus Maftei. Atacantul Daniel Niculae sustine ca absenta lui Moldovan din meciul cu Hertha va fi suplinita cu succes de un alt jucator.
"Este o pierdere grea, insa noi speram ca el sa se refaca repede si sa-l avem macar la meciul retur cu Hertha daca e asa grava accidentarea. Moldovan este un jucator de foarte mare valoare, dar cred ca oricine din lot poate suplini absenta altuia din teren", a precizat Niculae. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.