Cel mai bun prieten al pomului, catelul comunitar comun, a transformat Romania intr-o destinatie safari. Un derbedeu nerecunoscator, care, in ticalosia lui, a confundat premeditat mana care l-a hranit cu artera femurala a piciorului care nu l-a lovit
Cel mai bun prieten al pomului, catelul comunitar comun, a transformat Romania intr-o destinatie safari. Un derbedeu nerecunoscator, care, in ticalosia lui, a confundat premeditat mana care l-a hranit cu artera femurala a piciorului care nu l-a lovit niciodata. Si asa se face ca revenim in forta pe CNN. O tragedie stupida, transformata in isterie media. La nici cateva ore de la atacul feroce al lui, sa zicem, Leo (din motive lesne de inteles, nu putem da numele adevarat al atacatorului) autoritatile din Bucuresti, Romania, au declansat Operatiunea furtuna in parcare. Cu operativitatea de speriat matele care caracterizeaza contopistii pana la moarte, la nici cateva minute dupa marsavia animalului, altfel nu mai pot sa-l numesc, vreo douazeci de complici ai asasinului din Titulescu au fost capturati si aratati la televizor, cu mandria si satisfactia pe care am mai vazut-o doar la hingherii lui Ceausescu pe 25 decembrie 1989. Dupa un proces scurt, lotul Titulescu a fost executat cu o coada de lopata, presupun.
Nici unul dintre criminali nu a beneficiat vreo secunda de prezumtia de nevinovatie, la care tanjesc cu ochii incetosati alte cateva sute de parlamentari intreprinzatori. Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor a declarat cu obida ca nu este sigura daca adevaratul faptas a fost prins in latul de sarma al justitiei omenesti, sau daca ucigasul inca mai da din coada pe langa noi, cu privirea aceea parsiva cu care Iliescu se invarte pe langa sediul PSD. La fel ca Bunicuta in blana de lup, Leo poate ataca oricand, poate chiar acum se lafaie, "nevinovat" si aparent senil, cu labele in sus, pe presul tau.
Pericolul nu a trecut, el motaie. Ganditi-va, numai, cate babute adapostesc la pieptul secatuit de pensie si urat o fiara in adormire? La Pichi, ucigasul latent de langa tine.
Asa a gandit si Videanu, inmarmurit de apocalipsa inevitabila. Si a contracarat pe masura. A scos din borcanul de rezerva cateva muraturi de functionari si i-a obligat sa conceapa un proiect de lege care sa modifice proiectul de modificare a Legii 227 privind protectia animalelor. Acesta va trece prin proxima sedinta de Guvern ca Videanu prin Primarie. Pe de alta parte, prinzatorii experti, hingheri cinstiti in fosta guvernare, au fost trimisi sa lucreze in doua schimburi. Chiar noaptea trecuta vreo doi'spe destepti au sculat cartierul Balta Alba. Nu stiu daca au reusit s-o trezeasca din somnul vinovat pe Fetita de la trei, dar mie mi-au sunat alarmele masinilor in cap pana s-a deschis la non-stop. Dar, cea mai mare viziune care il bantuie pe edil, si cea mai nemiloasa, este aceea care vizeaza reducerea de la 14 la 3 zile a perioadei de cazare a cainilor in bazele de ecarisaj. Adio, deci, cazare si huzur in bazele de tratament ale Municipalitatii.
Apropo de costuri. Oferta de sezon a lui Videanu pentru maidanezi: la hotel Chiajna, 700 de locuri, sau Pallady 350, (maestrul penelului, nu cel al levierului), ambele cu grad de confort de patru labute, singur in cusca, 14 zile costa 2 milioane de lei vechi. Pretul include luat cu japca direct din fata blocului, transport, apa, mancare, deparazitare si injectie letala cu ranga.
Pe de alta parte un bolnav in spital costa 75 de mii de lei pe zi, cazare plus masa, dar fara hapuri. Un batran parasit la azil are alocat 1,7 milioane de lei pe luna. Oferta statului, pana mai ieri suficient de democrat si insuportabil de social, nu include injectie finala.
Stapana de la trei nu poate visa niciodata la un final ca Fetita.
Adriean Videanu anunta ca in 2006 va aloca "mult mai multe fonduri" pentru cainii comunitari, fara a preciza, insa, cifra exacta. In toti acesti ani, s-au raportat capturi record si cheltuieli pe masura. Nimeni nu a contabilizat zilele de cazare a victimelor, cati au fost ucisi, pe hartie, cu seringa, cate tigari au fumat si cat de costisitoare au fost ultimele dorinte ale criminalilor. Nu exista nici un control al fondurilor provenite din contributiile viitoarelor victime si fosti stapani. Dar, ca rezultat, haitele vesele s-au intors odata cu Alianta la putere.
Nu s-ar fi intamplat nimic, daca, intamplator, una dintre victime nu ar fi fost un japonez. Mii de bucuresteni sunt zilnic muscati, isi recarpesc mansetele si trec mai departe. Aurolacii morti de frig prin canale sunt sfartecati fara sa para nimic senzational. Era nevoie de o victima care sa atraga atentia la televizor, ca sa observe cineva evidenta, orasul european in care poti fi omorat de caine, la fel de firesc cum poti fi mancat de leu in Africa.
Pledoarie pentru Leo: cainele mosteneneste genetic doua apucaturi. Cu una musca si cu cealata da din coada. Optiunea si responsabilitatea sunt ale omului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.