Fostul presedinte al Tribunalului Bucuresti, Maria Huza, a fost suspendat din functiile de judecatoare si de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ieri, in aceeasi zi in care ea a cerut plenului CSM sa revina asupra cererii sale de a
Fostul presedinte al Tribunalului Bucuresti, Maria Huza, a fost suspendat din functiile de judecatoare si de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ieri, in aceeasi zi in care ea a cerut plenului CSM sa revina asupra cererii sale de a fi pensionata. Maria Huza, aleasa in CSM in decembrie 2004, ca unul din cei doi reprezentanti ai tribunalelor, este astfel primul membru al CSM care este suspendat din aceasta calitate. Surse judiciare au precizat ca decizia plenului CSM a fost luata dupa ce fostul presedinte al Tribunalului Bucuresti a fost trimis in judecata de procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) in dosarul privind modul de dobandire a unei locuinte. Huza este acuzata de fals in declaratii si instigare la acordarea de credite cu incalcarea legii.
In conformitate cu prevederile legii, functia de membru al CSM ar urma sa fie preluata de urmatorul ales pe lista candidatilor la Consiliul, si anume Mihai Pop Cerceanu, de la Tribunalul Mehedinti.
Huza vrea sa se apere in calitate de magistrat
Pe de alta parte, Maria Huza a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa revina asupra aprobarii pe care i-a dat-o pentru iesirea la pensie. Ea a argumentat ca doreste acest lucru pentru a se putea apara in instanta in calitate de magistrat. Solicitarea Mariei Huza va fi luata in discutie de CSM in sedinta de astazi. Alaturi de Huza a fost deferit Justitiei Mihai Enachescu, director la Administratia Fondului Imobiliar din Primaria Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de acordare de credite cu incalcarea legii. Procurorii au constatat ca, in anul 2001, Maria Huza a dat in fata notarului o declaratie neconforma cu adevarul, prin faptul ca a precizat - contrar legii - ca nu are "locuinta in municipiul Bucuresti", pentru a obtine un apartament in Bucuresti. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.