Intr-o intalnire, la Viena, a premierului Calin Popescu Tariceanu cu presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, s-a discutat despre strategia bancii austriece de dezvoltare a BCR. De asemenea, s-a mai vorbit si despre preocuparile bancii in legatura c
Intr-o intalnire, la Viena, a premierului Calin Popescu Tariceanu cu presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, s-a discutat despre strategia bancii austriece de dezvoltare a BCR. De asemenea, s-a mai vorbit si despre preocuparile bancii in legatura cu ultimile etape care trebuie parcurse pentru ca procesul de privatizare a BCR sa fie incheiat. "Am dorit sa stiu care este strategia lor de dezvoltare pe termen mediu si lung cu privire la BCR, care sunt optiunile, cum vad ei dezvoltarea BCR la nivelul calitatii si diversificarii produselor, lucrurile care ne intereseaza, pentru ca BCR ramane cea mai mare si mai importanta si mai influenta banca de pe piata romaneasca", a spus Tariceanu. El a mai spus ca autoritatile romane vor sprijini accelerarea actiunilor pentru preluarea cat mai rapida a Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Erste Bank.
Ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu a declarat, recent, ca in contractul pentru vanzarea BCR nu este prevazut termen clar pentru transferul actiunilor, dar Erste Bank va achita suma angajata in trei-sase luni de la semnare. Contractul prin care Erste Bank va prelua 61,88% din actiunile BCR, in schimbul a 3,75 miliarde de euro, a fost semnat pe 21 decembrie anul trecut.
Consiliul Concurentei analizeaza privatizarea
Erste Bank a notificat Consiliul Concurentei cu privire la achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Banca Comerciala Romana (BCR). Potrivit autoritatii de concurenta, in termen de 30 de zile de la data la care aceasta notificare devine efectiva, respectiv de la data la care autoritatea constata ca a primit informatii complete, Consiliul va emite, dupa caz, fie o decizie de neinterventie, fie va deschide o investigatie. In acest moment, notificarea Erste cu privire la achizitia BCR este analizata de Consiliu, care, insa, nu poate aprecia perioada de timp in care se va pronunta cu privire la aceasta achizitie, avand in vedere complexitatea informatiilor solicitate si analizate. Cat priveste notificarea referitoare la fuziunea BCR-Bancorex, autoritatea de concurenta afirma ca inca nu a primit documentele pe care urmeaza sa le analizeze impreuna cu expertii Uniunii Europene pentru a vedea daca in acest caz a fost sau nu vorba despre ajutor de stat. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.