Desi are un precedent in sport (cand, din cauza suspiciunilor care planeaza persistent asupra integritatii morale a arbitrilor nostri, la anumite meciuri "cu cantec" Federatia Romana de Fotbal a invitat cavaleri ai fluierului din strainatate), ideea
Desi are un precedent in sport (cand, din cauza suspiciunilor care planeaza persistent asupra integritatii morale a arbitrilor nostri, la anumite meciuri "cu cantec" Federatia Romana de Fotbal a invitat cavaleri ai fluierului din strainatate), ideea Primarului General al Capitalei de a chema o mie de studenti din Uniunea Europeana pentru a ajuta la sterilizarea maidanezilor din cartierele bucurestene este, dupa parerea mea, exceptionala. Abia astept sa vad spre primavara zeci de studente euro-sexy, cu juvatul in mana si insotite de virilii nostri hingheri-consultanti, fugarind prin Ferentari ori Crangasi rebegitele patrupede, spre groaza Brigittei Bardot si-a pensionarelor mai slabe de inima. (E drept ca s-ar putea intampla - doar oameni suntem, nu? - sa asistam si la situatii in care nu se va mai sti cine pe cine fugareste, studentele pe caini sau hingherii pe studente?)
Valoarea inestimabila a ideii lui Adriean Videanu nu sta numai in aplicabilitatea ei canina. Daca nu putem rezolva marile noastre probleme doar prin propriile forte, de ce n-am apela la straini si in alte domenii sensibile? De pilda, in Justitie. Ce-ati zice daca in locul atator judecatori, procurori, membri CSM cu musca pe caciula, am aduce niste omologi elvetieni, care sa nu stie nici de matusa Tamara, nici de mama Cutare, nici de sotia lui Adrian Paunescu, nici cine e Hrebenciuc, nici Ion Ion Tiriac s.a.m.d.? Precum inenarabilul Ghergut, toti acesti magistrati autohtoni ar putea iesi la pensie, traindu-si linistiti, fara atata presa, batranetile.
Si domenii s-ar mai gasi: eu as aduce europeni peste tot: si in Sanatate si in Industrie si in Silvicultura si in Finante si - mai ales - la Mediu. Fiindca altfel ne vine multora - vorba lui Octavian Goga - "sa ne mutam in alta tara"!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.